Ekim 21, 2018

Kuzey Koreli Hack Grubu Lazarus Ocak 2017’den Bu Yana Toplamda 571 Milyon Dolarlık Hackden Sorumlu Tutuluyor

Kuzey Koreli siber korsan grubu Lazarus, şu anda dünyadaki en büyük kripto korsanlığı sendikasıdır ve çevrimiçi borsalardan milyonlarca değerinde kripto para çalmaktadır. Kuzey Kore hükümetinin emrinde çalışan HIDDEN COBRA olarak da bilinen Lazarus Group,2014 yılında yapılan dünyanın en büyük siber saldırılarından biri olan Sony şirketinin hacklenmesi olmak üzere, Wannacry fidye yazılım salgını, askeri casusluk ve bir dizi saldırı dahil dünyanın en büyük siber saldırılarından sorumlu olmuştur.

HardFork haber bülteninde yer alan bir raporda, siber güvenlik kıyafetleri şirketi Group-IB, Ocak 2017’den bu yana kripto para birimi alışverişlerine ilişkin 14 farklı saldırıyı detaylandıran yüksek teknolojili siber suçların trendlerini özetliyor. Lazarus’un, 571 milyon doların üzerinde kripto paranın kaybolmasından sorumlu olduğunu öne sürüyor.

Kripto para borsasını hedefleyen bilgisayar korsanları, sosyal mühendislik ve kötü amaçlı yazılım gibi geleneksel yöntemleri ve araçları kullanırlar. Siber güvenlik grubuna göre, hackerlar, geçen sene boyunca kripto para fonu olan (ICO) platformlarının getirdiği toplam fonların yüzde 10’unu çalabiliyordu. Siber suçlular, gerçek projeyi simüle eden sahte web sayfaları oluşturabilirler ve bir sonraki yapılacak büyük iş için umutsuz olan yatırımcıları kandırırlar. Rapor, büyük kimlik avı gruplarının yaptıklarında yetenekli olduklarını, günde 1 milyon dolara kadar çaldıklarını belirtiyor.

ICO’lara yönelik saldırılar ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu tarafından sıkıştırmanın ardından azalmış olsa da, Grup-IB, ICO’lara yönelik önceki saldırıların yapılmasının yatırımcıları çeken herhangi bir kripto projesi için bir tehdit olarak kaldığını düşünüyor. Grup ayrıca, kimlik avı dolandırıcılığının yakında ortadan kalkmayacağını da tahmin ediyor, ancak suistimalcilerin suçlarını işlemek için yapacakları yeni hileler ve araçları tespit etmek zorlaşacak.

Siber güvenlik grubu, Lazarus Grubu gibi devlet destekli bilgisayar korsanlarının, büyük madencilik havuzlarını hedef alan bir geleceği görüyor. “2017’de %51 oranında başarılı olan hiçbir saldırı tespit edilmedi, ancak şimdi daha sık oluyorlar. Rapor, 2018’in ilk yarısında, 0.55 milyon dolar ile 18 milyon dolar arasında değişen doğrudan finansal kayıplarla birlikte beş başarılı saldırı kaydetti.

Kaynak:bitcoinmagazine

.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?