Ekim 7, 2021

JPMorgan’a Göre, Bitcoin (BTC) Rallisinin Sebebi Bu 3 Ana Faktör!


Bitcoin, Eylül ayı sonlarında 40.000 dolar’a yakın dip seviyelerinden bu yana epik bir ralliye imza attı, fiyat neredeyse %35 arttı ve önemli teknik direnç seviyelerini kolayca geçti.

JPMorgan Perşembe günkü bir notta, Bitcoin’in 1 trilyon dolar’lık piyasa değerini geçmesinin, enflasyona karşı korunma arayan kurumsal yatırımcıların artan iştahı da dahil olmak üzere bir dizi faktörle ilişkili olduğunu söyledi. Bitcoin’in bir enflasyon koruması olarak artan rolü, yükselen enflasyonla ilgili endişeler arttıkça bile neredeyse iki yıldır sabit seyreden altını gölgede bıraktı.

JPMorgan, “Kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e geri dönüyor gibi görünüyor, belki de onu altından daha iyi bir enflasyon koruması olarak görüyorlar” diyerek, önceki haftalarda altından Bitcoin’e akan para eğiliminin yeniden ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Nota göre, JPMorgan, Bitcoin’in neden birkaç hafta içinde 40.000 dolar’dan yaklaşık 55.000 dolar’a yükseldiği konusunda üç ana faktör sundu.

  1. “ABD’li politika yapıcılar tarafından, Çin’in kripto para birimlerinin kullanımını veya madenciliğini yasaklama yönündeki adımlarını takip etme niyeti olmadığına dair son güvenceler.”
  2. “Lightning Network’ün son zamanlardaki yükselişi ve El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesine yardımcı olan 2. katman ödeme çözümleri.”
  3. “Yatırımcılar arasında enflasyon endişelerinin yeniden ortaya çıkması, Bitcoin’in enflasyon riskinden korunma aracı olarak kullanılmasına olan ilgiyi yeniden canlandırdı.”

Altın son aylarda güvenilir bir enflasyon riskinden korunma aracı olmayı başaramadığı için yatırımcılar harekete geçiyor. Bankaya göre, yılın başından bu yana altın ETF’lerinden 10 milyar dolar’dan fazla, Bitcoin fonlarına ise 20 milyar dolar’dan fazla para girişi oldu.

Ayrıca Bitcoin’e yapılan bu fon akışları, Bitcoin’in toplam kripto para piyasasındaki payını Eylül ortasındaki %41’lik düşük bir seviyeden yaklaşık %45’e çıkarmaya yardımcı oldu. JPMorgan, “Bitcoin’in payındaki artış, kurumsal katılımı yansıtması daha küçük kripto para birimlerinden daha muhtemel olduğu için sağlıklı bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin, Nisan ortasında ulaşılan 65.000 dolar’lık rekor seviyesinin hala %15 altında kalırken, kripto para birimi yıl bazında bugüne kadar %86 ​​arttı. Altın ise bu yıl %7 oranında değer kaybetti.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Markets Insider

Yazar Şerife Pekdoğru hakkında :

2019 yılında yaptığım yatırımla kripto sektörüne girdim. Aynı yıl blockchain teknolojisi hakkında yazmaya başladım ve şu anda KoinFinans’ta yazar olarak görev alıyorum. Kripto paralara ilişkin yasal düzenlemer takip ettiğim konuların başında geliyor.

Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?