Mayıs 24, 2021

Güney Kore Merkez Bankası Dijital Won İçin İlk Adımı Attı


Reuters’in bildirdiğine göre Kore Bankası (BOK), bir pilot platformu başlatmaya hazırlanarak merkez bankası dijital para birimi geliştirmeye bir adım daha yaklaşıyor.

Kore Bankası, tasarruf hesabı açma ve fon transferi gibi dahili bankacılık işlemlerini simüle eden testler gerçekleştirecek. Ayrıca mobil ödeme işlemlerine de odaklanacak.

Güney Kore Değişiklikler İçin Hazırlanıyor

Bir Kore Bankası yetkilisi, nakit olarak yapılan ödemelerde önemli bir düşüş yaşandığını iddia ediyor. Ve bu nedenle, ödemeler söz konusu olduğunda hızlı değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu iddia ediyor:

“Şu anda attığımız adımlar, ödeme mutabakat sistemindeki hızla gelişen değişikliklere ayak uydurmak için yaptığımız hazırlıklardır.”

Raporlara göre, Güney Kore’nin merkez bankası, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) işlevselliği üzerine bir deneme testleri yapmayı planlıyor. Bu testin temel amacı, CBDC’nin mal ve hizmetlerin satın alınması için uzlaşma ve havale hizmeti verip veremeyeceğini kontrol etmektir. Ülke şu anda dijital won’u test etmek için bir ortak arıyor.

Testler Ağustos 2021’de başlayacak ve Haziran 2022’de sona erecek. Banka, geçmişte CBDC için isteklerini dile getirmişti, ancak bu bugüne kadarki en önemli adım.

Kore Bankası ayrıca, dijital para birimini yayınlama niyetinde olmadığını da vurguladı. Deneme çalışmasının amacı şimdilik yalnızca bir CBDC’nin uygulanabilirliğini ve etkinliğini kontrol etmek.

Güney Kore, kripto para birimlerinin ve ilgili teknolojilerin uygulanmasına yönelik büyük adımlar atıyor. Ülke, dünyadaki en teknoloji meraklısı ülkelerden biri ve vatandaşları zaten kripto para piyasasına aşina. Bu son gelişmeyle birlikte ülke şimdi de ekonomik dijitalleştirme çabalarını bir sonraki seviyeye taşıyor.

Güney Kore, Çin’i ve Diğerlerini Takip Ediyor

Çin ve İsveç gibi ülkelerin CBDC’leri hali hazırda deneme aşamasında, ABD Federal Rezervi ise bu yaz dijital dolar üzerine bir araştırma raporu yayınlamaya hazırlanıyor.

Çin, dijital yuan için birçok büyük şehirde pilot programlar gerçekleştirdi ve hepsi oldukça başarılı sonuçlandı. Ülkenin vatandaşları zaten günlük ödemeler için dijital cüzdanları sıklıkla kullanıyorlar ve CBDC bu sürecin doğal bir evrimi. Hükümetin yıl sonunda CBDC’yi başlatması bekleniyor.

Öte yandan İsveç, dijital varlık alanına daha yeni bir giren bir ülkedir. Son aylarda, ülke e-Krona girişimini hızlandırdı ve tamamlanması için beş yıla kadar bir tarih belirlendi. e-Krona’nın piyasaya sürülmesi beklenenden daha uzun sürse bile, ülkenin, varlığı piyasaya sürme konusunda istekli olduğu biliniyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?