Ocak 12, 2023

Flare Network Nedir? FLR Nasıl Satın Alınır?

Flare Network, proof of stake (PoS) mutabakat mekanizması üzerine inşa edilmiş, Katman 1 Ethereum Sanal Makinesi (EVM) tabanlı, birlikte çalışabilir bir blok zinciridir. Flare Network birlikte çalışabilir iki protokolden oluşur. Bunlar State Connector ve Flare Time Series Oracle şeklindedir.

State Connector, harici blok zincirlerinden gelen veriler üzerinde doğrudan on-chain mutabakat sağlanmasına olanak tanır ve Flare Time Series Oracle (FTSO), 3 dakikalık aralıklarla hızlı bir şekilde güncellenen kripto para fiyatları gibi off-chain zaman serisi verileri sağlayan merkezi olmayan bir oracle’dır. Bir araya getirildiğinde, Flare Network üzerindeki merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) blok zincirleri arasında zamanında bilgileri kolayca kullanabilir, ancak bu ağın ana kullanım alanı DeFi platformları için girdi sağlamayı içerir.

Flare Network’ün DeFi platformlarının yanı sıra kripto yatırımcıları tarafından da büyük ölçüde beklenmesinin nedeni, standart bir merkezi olmayan sistemde fikir birliği sağlamanın zorluklarıdır. En gelişmiş merkezi olmayan ağlar, hata toleransı ve senkronizasyonu sergilemek için teşvik modelleri ve kriptografik kanıtlar uygulamakla görevlidir. Flare Network, gerçek ademi merkeziyetçiliğe olanak tanıyan kendi güvenilir düğümler sistemine sahip bir Federated Byzantine Agreement protokolü olarak bu görevleri yerine getirmek için iyi bir donanıma sahiptir. Federated Byzantine Agreement, Stellar ve XRP gibi ağların kullandığı bir mutabakat mekanizmasıdır.

Flare Network (FLR) Nasıl Kullanılır

Daha önce Spark (FLR) olarak bilinen Flare Network’ün yerel tokenı artık Flare (FLR) olarak anılmaktadır. Bunun amacı blockchain ağının akışını sağlamaktır. Hala Spark token olarak bilindiği dönemde FLR, on-chain bir oracle aracılığıyla veri sağlama gibi ek bir işleve sahipti. Delegasyon ve yönetişim kullanımları ile birlikte, farklı ağlarda güvenilir token temsillerini barındıran Spark Bağımlı Uygulamasını (SPA) oluşturmak için kullanılabilir. Buna bir örnek olarak XRP token’ının güvensiz bir versiyonu olan FXRP token’ı verilebilir. Ancak bu uygulama FAssets’in kullanılmaya başlanmasıyla birlikte gereksiz hale gelmiştir.

Flare Network aşamalı olarak başlatılacaktı. İki yılı aşkın bir geliştirme sürecinin ardından, Flare Network nihayet 14 Temmuz 2022’de özel bir gözlem modunda yumuşak beta olarak başlatıldı. Flare Network, 30 Eylül itibariyle halka açık gözlem moduna geçiş yapmıştır.

Airdrop ile 4,28 milyar civarında FLR Token dağıtıldı. Dağıtım, Aralık 2020’de en az 1 XRP’ye sahip yatırımcılara verildi. Airdrop 1:1 oranında gerçekleştirildi. 1 XRP = 1 FLR olarak dağıtım tamamlandı.

Flare Network’ün FLR tokenleri halihazırda yerleşik kripto paralarla güçlü bağlantılara sahip olduğundan, bir FLR yatırımı yaparken kendinize güvenebilirsiniz. FLR tokenlerine yatırım yapmanın birçok avantajı bulunmaktadır:

  • Ripple (XRP) kripto para birimine doğrudan bağlantı olması.
  • Hugo Philion ve Sean Rowan tarafından yönetilen güçlü bir ekip olması.
  • Halihazırda çok sayıda büyük borsada listelenmiş olması.
  • Öngörülebilir yönetişim sistemine sahip olması.
  • Birçok pratik kullanım örneğinin olması.
  • Birden fazla cüzdan ile uyumluluk sağlayabilmesi.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?