Kasım 6, 2020

Facebook; Visa’dan 7 Kat Daha Hızlı Olan Bir Ödeme Ağı Olduğunu Söylüyor!

Facebook’un dijital cüzdanı Novi üzerinde yapılan planlamalar sürerken; şirketi ilerleyen günlerde blok zinciri tabanlı ödeme sistemindeki para birimlerine erişmek için kullanılacağı düşünülüyor. Libra; 2020 Bilgisayar Makineleri Derneği’nde yayınlanan yeni araştırmanın benzerleri ortaya koyuldu. Facebook’un Novi bölümündeki bilim adamları tarafından birleşerek yazılan bir makale; kripto para birimi ödemelerini yapabilmek için veya fiat para birimlerindeki perakende ödemelerine yardım edebilmek adına altyapı olarak kullanabileceği düşünülen FastPay adlı bir işlem uzlaştırma sistemi öneriyor. Ekip, deneylerde; 20 farklı ödeme yetkilisi ile 100 milisaniyeden daha az ‘’kıta içi’’ kabul gerçekleştirdi. Aynı zamanda 80.000’den fazla işlem ortaya koymayı başardı.

Blockchain teknolojisi; kişisel cüzdanlar ve özel işlemler gibi uygulamaları aktifleştirmeye söz verdi. Bunun yanı sıra açık, dağıtılmış doğası yüksek performans maliyeti ve sorgulanabilir ölçeklenebilirlik özellikleri ile kendini gösterdi. Zorluk, ödeme, takas ve uzlaştırma altyapısında dağıtılmış defterlerin kullanımını tartışan 2017 yılında çıkarılmış bir makalede;

Bank of International Settlements, blok zincirini benimsemenin önündeki en büyük engellerden biri olarak ‘’yerleşim kesinliğine ilişkin belirsizliği’’ anlatılıyor.

FastPay Hakkında

FastPay; yetkililerin hesap bakiyelerinin el birliği ile korunmasını ve hesaplar arasında ön ödemeli perakende para yatırımlarını çözmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Araştırmacılar; en yüksek perakende kart ağı hacimleri ve gerçek zamanlı brüt ödeme ile karşı karşıya getirilebilir kapasite sağlarken bir diğer yandan fiziksel satış noktası ödemeleri için uygun ‘’saniyenin altındaki’’ gecikme kabulünü desteklediğini iddia ediyor.

Ortak yazarlar ise bu konuda; ‘’ FastPay, net uzlaşmanın karşı taraf kredi risklerini ortadan kaldırır ve bu riskleri absorbe etmek için ara bankalara olan ihtiyacını aynı zamanda bunlar arasındaki karmaşık finansal sözleşmeleri ortadan kaldırır” cümlesini yazdı.

“FastPay, her otoritede verimli parçalama mimarileri aracılığıyla rastgele kapasiteleri barındırabilir.”

Araştırmacılar; “FastPay, makul kesinlik garantileri ve yeterli programlanabilirlikle herhangi bir kripto para biriminin bir yan zinciri olarak kullanılabilir” cümlesini kullandı.

“FastPay’in performansı ve sağlamlığı, son teknolojinin ötesinde ve çok üstündedir. Önceden finanse edilen perakende ödemeleri yönetmek için hem merkezi çözümlerden hem de tam fikir birliğinden uzaklaşmanın önemli avantajları olduğunu doğrular.” 

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?