Mayıs 22, 2021

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin Şaka Coin’ler Hakkındaki Görüşlerini Belirtti

Geçen hafta yaşanan son kripto kan banyosu, tüm kripto topluluğunu şaşkına çevirdi. Kripto milyarderleri bu çöküşün ardından toplam paylarının önemli ancak küçük bir kısmını kaybederken, traderlar parayı tutmak ya da panik satışı yapmak arasında karar veremeyip şaşkına döndüler.

Ethereum vakfının kurucu ortağı Vitalik Buterin de servetinde belirli bir düşüş yaşadı. Buterin’in Ethereum adresi şu anda, 12 Mayıs’taki 1.4 milyar dolarlık en yüksek değerinden yalaşık %35’lik bir düşüşle, yazım sırasında tahminen 800 milyon dolar değerinde olan 325.000 ETH tutuyor.

Geçtiğimiz günlerde CNN Business ile yaptığı bir röportajda Vitalik Buterin, piyasadaki çöküş ve kripto endüstrisinin mevcut durumu hakkında konuştu. Buterin, daha önce de belirttiğimiz gibi mevcut durumu bir balonla karşılaştırmış ancak bu balonun ne zaman patlayacağını “tahmin etmenin çok zor olduğunu” belirtmişti:

“Şimdiye kadar en az üç büyük kripto balonuna şahit olduk. Ve çoğu zaman, bu balonların patlamasının nedeni, teknolojinin henüz olması gereken noktada olmadığını açıkça ortaya koyan bir olayın meydana gelmesidir.”

Başka bir balon olan, mevcut trend şaka coin’ler hakkında konuşurken konu; ana gücünü “DogeKiller” olan lakabından alan SHIBA INU’ya geldi. DOGE örneğinde olduğu gibi bireysel kripto baloncuklarını körükleyen geçmiş ralliler hakkında tartışılabilir. DOGE’un muadili olan SHIB de aynı trendi izledi.

Bitblogger geçtiğimiz günlerde Dogecoin’in fiyatının nasıl ve neden yükseldiğine dair bir analiz yayınlamıştı.

Shiba Inu da DOGE’a benzer bir trend izledi

Kaynak: Coinmarketcap
Kaynak: Coinmarketcap

Geçtiğimiz haftalarda Shiba Inu’nun fiyatında görülen ilginç düşüş, Buterin’in hediye olarak gönderilen Shina Inu’nun bir milyar dolar değerindeki bir kısmını Hindistan’daki bir Covid-19 yardım fonuna bağışlamasına atfedilebilir. Daha önce de belirttiğimiz üzere; Buterin, coin’i anlamadığı ve bu tarz bi güce sahip olmak istemediğini belirterek SHIBA hisselerinin %90’ını yaktığını açıklamıştı:

“Bu köpek coin’lerinin karşılaştığı zorluk, onlar için pazarın hala oldukça küçük olmasıdır. Aslında bir milyar dolarlık SHIB coin satmanın ve birkaç milyon dolardan fazla para kazanmanın bir yolu yok.”

Röportaj sırasında Buterin, coin yaratan “rastgele insanların” kendisine “pazarlama” amacıyla coin göndermelerini istemediğini de vurguladı.

“Her şeyden önce, bu projelerin çoğunu gerçekten iyi bilmiyorum veya anlamıyorum. Bu yüzden onları onaylayamıyorum, cüzdanımda birkaç bin dolarlık bedava coin denilen bir şey olduğunu görüyorum. Bedava coin’in ne olduğunu bile bilmiyorum. “

Ayrıca, kripto para birimlerinin 2017’den günümüze yıllar içindeki ilerlemesini de ele aldı. 2017’de, piyasa değerlemesinde yarım trilyon doları geçtiğini ancak kripto’nun asıl sağlaması gereken faydayı sağlamadığını vurgulamak için bir dizi tweet yayınlamıştı. 2021’e tekrar ileri sararsak, teknoloji ve uygulamalar açısından Buterin’in endişelendiği çoğu şey gelişti. Buterin de aynı fikirde olacak ki daha önce de belirttiğimiz gibi kriptonun ana akımda benimsenmesiyle ilgili şu yorumu yapmıştı:

“Kripto, dört yıl önce bile olmadığı bir şekilde ana akıma hazır gibi geliyor. Kripto artık sadece bir oyuncak değil.”

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları yüksek riskli yatırımlardır ve şaka tokenleri ise daha çok riskli yatırım olup yatırımınızın tamamını kaybetmenize neden olabilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?