Temmuz 4, 2020

En Çok Blockchain Patenti Alan Ülke Hangisi?

Yakın tarihli bir rapora göre, Blockchain kullanımı dünyanın çeşitli ülkelerinde sürekli olarak artıyor. Rapor ABD merkezli şirketlere, blockchain çabaları için en önemli sayıda patent verildiğini, ancak Çin çokuluslu Alibaba’nın en çok alan tek varlık olduğunu ortaya koydu.

Çin Patent Koruma Derneği’nin (CPPA) raporu, dünya çapında verilen blockchain patentlerinin sayısı ile ilgili 2014’ten 2020’nin ortasına kadar olan verileri inceledi.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, başlangıçta veriler ​​oldukça durgun. 2016 ve 2017’de bazı canlanmalar yaşanmış, ancak en önemli atılım 2019’da gelmiş.

Rapor şu ana kadarki düşük sayıya rağmen, 2020’nin rekoru kırdığını belirtti. Bu nedenle, araştırma “yukarıdaki trendlerden, blockchain alanındaki yenilik, araştırma ve patent düzeninin yeni ve gelişme hızının yüksek olduğunu görmek zor değil” sonucuna vardı.

Veriler ülkelere göre ayrıldı ve rapor en çok patenti alan üç büyük ülkeyi vurguladı. Lider Amerika Birleşik Devletleri %39 payla, Güney Kore %21 ile takip ediyor ve Çin %19 ile üçüncü sırada yer alıyor.

CPPA ayrıca, hangi şirketlerin en fazla blockchain ile ilgili patent aldığını da bildirdi. Tartışmasız lider, 212 ile Çinli teknoloji şirketi Alibaba oldu.

Alibaba, çeşitli blockchain operasyonlarına ciddi ilgi gösterdi ve son zamanlarda Çin’in yeni kurulan Ulusal Blockchain Komitesi’ne dahil edildi. Ayrıca, Alibaba’nın ülkenin Merchants Bank, Tencent ve Huawei gibi diğer devasa kuruluşlarla da başlattığı merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştirmek için ortaklık yaptığı biliniyor.

Rapora göre üç basamaklı sayıda blockchain patenti olan diğer iki şirket, IBM ve Çin DLT şirketi Coinplug. İlk ondaki büyük firmalardan bahsetmeye değer diğer şirketler arasında Bank of America (49) ve MasterCard (42) bulunmaktadır.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?