Haziran 10, 2021

Coinbase Açıkladı: Kripto Para Birimlerine Kurumsal İlgi Hızla Artıyor

Coinbase kripto borsasını yöneten Amerikan şirketi Coinbase Global Inc, kripto para birimine kurumsal ilginin arttığınına dair bir araştırmayı ortaya koydu. Araştırmaya göre, hedge fonları ve emeklilik fonları, 2021’in ilk çeyreğinde saklama hizmetlerinde önemli kripto varlıklarına sahip. 2020’nin dördüncü çeyreğinin sonu ile 2021’in ilk çeyreğinin sonu arasında kurumlar tarafından tutulan varlıklar yüzde 170 artarak 45 milyar dolardan 122 milyar dolara çıktı.

Coinbase Custody, 2018 yılında piyasaya sürüldü ve varlık yöneticileri, hedge fonları, emeklilik fonları ve vakıflar dahil olmak üzere 8.000’den fazla kurumsal müşteriye sahip.

Coinbase’in hedge fonları satış başkanı Drew Robinson, artan ilginin kripto sektörünün daha iyi anlaşılmasından ve kripto ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden kaynaklandığını açıkladı.

“Geçen yıl boyunca, kripto pazarından kâr etmek isteyen kurumsal yatırımcıların ilgisinde bir artış gördük. Ancak bu yıl ise emeklilik fonlarından ve hedge (riskten korunma) fonlarından gelen faizler fırladı.”

Robinson’a göre, daha yüksek kurumsal ilgiye katkıda bulunan bilinen faktörler arasında kripto varlıklarının enflasyona karşı korunma yeteneği yer alıyor.

“… kurumsal bilançoların çeşitlendirilmesi, bordro, ödemeler ve sınır ötesi ödemeler gibi alanlar da dahil olmak üzere dijital ekonomiye daha geniş katılım arzusu faktörler arasında sayılabilir. Müşteri talebi de artan ilgide önemli bir rol oynuyor.”

Goldman Sachs’ın Anketi de Artan Kurumsal İlgiyi Ortaya Koyuyor

Coinbase’in analizi, Goldman Sachs tarafından kurumsal müşteri tabanında gerçekleştirilen önceki bir anketi doğruluyor. 280 müşteriden alınan yanıtlara göre, katılımcıların %40’ı daha önce fiziksel, türev ürünler, menkul kıymetler ürünleri veya diğer piyasa teklifleri yoluyla kripto para birimlerine maruz kaldığını açıkladı.

Ayrıca araştırma, kurumsal mali sorumluların kriptoyla iki farklı açıdan ilgi gösterdiklerini ortaya koydu: Bilançolarıa Bitcoin’i eklemek ve onu bir ödeme mekanizması olarak değerlendirmek.

“Kurumsal talep açısından, herhangi bir azalmaya dair hiçbir işaret görmedik… Kurumlardan çok büyük miktarda talebe şahit oluyoruz ve bunun özel servet yönetimi alanına da yansıdığını görüyoruz.”

Goldman Sachs ayrıca bu büyük kurumsal ilgiyi FOMO (Fırsatı Kaçırma Korkusu) ile ilişkilendiriyor. Analistlere göre, mevcut düşüşe rağmen, kripto fiyatları bu yıl önemli ölçüde arttı ve bu durum da çoğu kurumun sektöre girmesine neden oldu.

Ancak bazı varlık yöneticilerinin ve yatırım fonlarının portföylerinin bir kısmını kriptolara yatırma yetkisine sahip olmadıkları için henüz yatırım yapmadıkları bildirildi. Bunların şirketin doğası ve amacını göz önünde bulundurarak kripto yatırımları konusunda hala ilgili yönetim kurullarını ikna etmesi gerekiyor olabilir.

Kaynak : cryptonewsflash
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?