Kasım 25, 2019

Blockchain Patent Başvurularında Zirve Kimin?

Blockchain teknolojisi kimilerine göre internetten sonraki en büyük buluş. Bu doğru mu, değil mi bilinmez ama, bu teknolojinin bir çok sektörü değiştireceği kesin. Hayatımıza kripto paralar ile giren blockchain teknolojisi, şirketlerin göz bebeği oldu ve şimdi hemen hemen bütün sektörlerde kendine yer açıyor. Blockchain teknolojisinin yaygınlığı ülkeden ülkeye, coğrafyadan coğrafyaya değişse de, bu teknolojinin kullanımında büyük bir artışın olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bugün sizlerle blockchain alanında alınan patenleri inceleyeceğiz.

Nikkei’den paylaşılan bir habere göre, Japonya merkezli bir araştırma kurumu olan Astamuse, konuyla alakalı bir araştırma yaptı. Araştırma 2008 ile 2018 arasında, Çin, ABD, Almanya, Japonya ve Güney Kore’den gelen blockchain patent başvurularını inceliyor. Bu araştırmaya göre, bu ülkeler arasında gelen blockchain patent başvurularının %60’ı Çin’den gelen başvurular.

Çin, özel şirketler ve devlet kurumları ile beraber, 2008 ile 2018 arasında, blockchain teknolojisi ile alakalı toplamda 7.600 patent başvurusu yaptı. Bu sayıyla, araştırmaya konu olan ülkeler arasında ki, toplam başvurunun %60’ı Çin’e ait.

Ülke ölçeğinden şirket ölçeğine geçecek olursak da, aslan payı Alibaba şirketinin oluyor. Alibaba bu on senelik periyot içersinde, blockchain teknolojisi ile alakalı toplamda 512 patent başvurusu yaptı. Alibaba bu sayı ile zirvede yer alırken onu takip edenler arasında, 468 patent başvurusu ile İngiltere merkezli nChain ve 248 başvuruyla IBM bulunuyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?