Haziran 12, 2020

Bitcoin Rakibi Dijital Dolar İçin 225 Bin Dolarlık Destek!

ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF), blockchain ve kripto paraların tartışmalara neden olduğu bu dönemlerde dijital dolar altyapısının hazırlanması için 225 bin dolarlık bir blockchain desteği yaptı.

Bitcoin’e alternatif olarak oluşturulan protokol KRNC (Temel Retroaktivite Ağ Konsensüsü) kullanıcılara hesabındaki mevduatlar oranında ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu sayede Bitcoin, Ethereum gibi rakibi olan merkezi olamayan teknolojilere yeni bir alternatif üretilmesi hedefleniyor. Yatırımı almak için bir dizi ticari potansiyelden ve liyakat testinden geçirilmiş olan proje, endüstri uzmanları tarafından denetlenmiştir. Bu kapsamda açıklama yapan NSF’nin program yönetici Anna Brady Estevez desteklerini şöyle açıkladı;

 “Rekabet avantajı sağlama ve ticari olarak etki etme potansiyeli ile anlamlı teknik işlerin yapıldığı projelere odaklanıyoruz. Bu protokolü finanse etmemiz, ABD dolarını yükseltmek veya daha çok bitcoin veya başka bir kripto para birimi gibi bir girişimin onaylanması olarak yanlış anlaşılmamalıdır”

Bununla beraber Eztevez, bu projenin finansal güvenliğin artmasına yardımcı olacak yeni bir teknoloji de barındırdığını söylüyor.

Protokol CEO’su Clint Ehrlich ortaya çıkan çalışmanın bir denge üzerine kurulduğunu söylüyor. Bitcoin için ise israf ve insanların para kaybetmelerine neden olduğunu düşünüyor. KRNC protokolü ile insanların sahip oldukları mevduatlar ve bunlara orantılı olarak sahip olacakları yeni dijital dolarlar ile Bitcoin’e nazaran daha şeffaf olacağını iddia etmekteler.

Yeni dijital doların hesaplara yatmasıyla birlikte insanlar diğer para birimleriyle dönüşüm yapabilecekler. Ayrıca diğer kripto paralar gibi kullanıcılar mal ve hizmet almakta özgür kalacak. Bu eşitliğe inanan Ehrlich, Bitcoin’in bu şekilde işlemediğini ve madencilik ile kazanç sağlayan insanların diğer insanlara göre karar verici olduğunu ve eşitsizliğe neden olduğunu vurguladı.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?