Mart 24, 2024

Bitcoin Mi Altın Mı? Analist Hangisinin 2-3x Yapacağını Açıkladı!

Kripto analisti Jamie Coutts, mevcut piyasa döngüsünde altının dijital varlıklardan çok daha düşük performans göstereceğini öne sürdü. Coutts’un analizine göre, altın yatırımcılarının beklentileri, piyasalardaki kripto paranın yükselişiyle gölgede kalabilir.

Coutts’un değerlendirmesine göre, altının yükseliş beklentilerine rağmen, kripto paraların piyasalardaki etkisi giderek artıyor. Kripto para birimlerinin yeni bir varlık sınıfı olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, altın gibi geleneksel yatırım araçlarına olan ilgi azalabilir.

Coutts’un verdiği rakamlara göre, kripto borsalarında işlem gören ürünlerin (ETP’lerin) yönetim altındaki varlıkları (AUM) yaklaşık 100 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bu rakamın büyük çoğunluğu (%80’i) Bitcoin’e ait. Diğer yandan, altın ETP’lerinin AUM’u yaklaşık 190 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak Coutts, bu durumun altın yatırımcıları için tam anlamıyla pozitif bir gösterge olmadığını düşünüyor.

Altcın vs Bitcoin: hangisi tercih edilmeli?

Coutts, altın fiyatlarında artış beklentisi taşısa da, bunun Bitcoin’in bu döngüde 2-3x’lik yükselişiyle kıyaslanamayacağını düşünüyor. Ona göre, bu durum yeni bir varlık sınıfının doğuşunu işaret ediyor.

Coutts, Bitcoin (BTC) ve kripto paraları 1980’lerin başındaki borsa patlamasıyla karşılaştırdı. Analiste göre Y kuşağı, boomer kuşağının son 40 yılda hisse senedi yatırımlarında yaptığı gibi, kriptoyla enflasyonun üzerinde performans gösterebilecek.

“Boomer kuşağı için 1982 neyse, Y kuşağı için de 2009 odur.

Hisse senetlerindeki büyük boğa piyasası, Boomer’ların tamamen işgücüne katılmasıyla başladı.

Bitcoin’deki (ve genel olarak blockchain varlıklarındaki) büyük boğa piyasası, hükümetlerin ve onların temsil ettiği boomer kuşağının kendi hataları nedeniyle sonraki tüm nesilleri cezalandırmaya karar verdiği bir dönemde Y kuşağının işgücüne girmesiyle başladı.

GFC (Büyük Mali Kriz) nedeniyle hiç kimse cezalandırılmadı – aksine ödüllendirildi – ve (bankaların, büyük gıdanın, büyük ilaç sektörünün ve büyük teknolojinin iflas edemeyecek kadar büyük olduğu) endüstrinin düzenlemeleri ele geçirmesi daha da kötüleşti. Hükümet ileriye giden yolun kısıtlama ve dürüstlükten ziyade borç ve değersizleştirme olduğuna karar verdi.

Bitcoin, borç çağı için özel olarak oluşturulmuş bir panzehirdir; teknolojiyle sentezlenen yeni bir sağlam para biçimi, nihayet adil ve şeffaf bir finansal ağ. Üstelik tarih boyunca olduğu gibi, bugün de enflasyon yoluyla yapıldığı gibi, ihtiyaç duyulduğunda el koyacak bankalardan ve hükümetlerden, kendi kendine emanet edilebilecek bir varlıktır.”

Sonuç olarak, Coutts’un analizine göre, kripto para birimlerinin yükselişi altın gibi geleneksel yatırım araçlarını geride bırakabilir ve piyasalarda yeni bir dönemi başlatabilir. Bu durum, yatırımcıların dikkatini geleneksel varlıklardan dijital varlıklara doğru kaydırabilir ve kripto para birimlerinin öneminin arttığı bir dönemi işaret edebilir. Ancak Coutts, altının hala bir değer deposu olarak önemli kalacağını ve belirli koşullar altında hala talep göreceğini belirtiyor.

Bitcoin basın zamanına 64.986 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Güncel piyasa hareketlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : the daily hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?