Mart 10, 2022

Bitcoin (BTC), ABD Enflasyon Verileri Sonrası 40.000 Doların Altına Geriledi


Bitcoin (BTC), ABD Enflasyon Verileri Sonrası 40.000 Doların Altına Geriledi

Son güncellenme : 10.03.2022 - 20:36

Bitcoin (BTC), trader’ların Şubat ayında artış göstermesi beklenen ABD enflasyon verileri öncesinde temkinli ve tutucu bir duruş sergilemesine rağmen bir yükseliş yaşamamıştı. Ancak bu ralli fazla uzun sürmedi ve bugün son buldu ve %5’lik değer kaybederek 39.600 dolarlık seviyelere geriledi.

Reuters tarafından paylaşılan bir habere göre, ABD tüketici fiyatlarının geçen ay %7,9 artarak yaklaşık kırk yılın en hızlı artışını gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Artan enflasyon eğilimi, risk odaklı bir varlık gibi davranma eğilimi nedeniyle son aylarda Bitcoin (BTC) için olumsuz bir durum yarattı. Örneğin, BTC fiyatının %7,5 arttığını gösteren Ocak ayı enflasyon okumasına tepki olarak yaklaşık %5 düşüş görüldü.

Bitcoin fiyatının kripto para piyasaında başı çektiği göz önüne alındığında ise bu düşüşü birçok altcoin de takip etti. Ethereum, Ripple, Cardano gibi en iyi altcoinler de dahil olmak üzere ortalama %1,5 ile %5 arasında bir değer kaybı yaşanırken, kripto para piyasası dünden bu güne 80 milyar dolar değer kaybetti.

Bitcoin’in borsa ile korelasyonunun azaldığını gösteren son verilere rağmen, bugünkü düşüş bu ayrışmadan hala yeterli olmadığını gösterdi. BTC ayrıca bu yıl altın fiyatlarına kıyasla ciddi şekilde değer kaybederek birçok kişi tarafından bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak uygulanabilirliğini sorgulamasına neden oldu.

BTC bu yıl yaklaşık %40 düşerken, altın %10 artış kaydetti. Yine de ABD hükümeti Çarşamba günü kripto dostu düzenleme beklentisiyle kripto piyasasına olumlu bir sinyal gönderdi.

Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanan son yaptırımların bu yıl enflasyonu artırması muhtemel ancak bugün saat 8:30’da (ET) yapılacak olan okumanın etkiyi yansıtması pek olası değil gibi görünüyor. Ancak Rus petrolüne yönelik yaptırımlar enerji fiyatlarını artırırken, Ukrayna’nın buğday ihracatındaki kesintiler gıda fiyatların yükselmesine neden olacak, her ikisi de enflasyonun temel faktörlerinden biri olarak biliniyor.

Artan gıda ve enerji fiyatları, perakende trader’ların kripto para birimlerine yatırım yapma kabiliyetini etkileyecek ve dolayısıyla BTC’nin yıl için beklentilerini etkileyecektir. Ayrıca artan maliyetlerin bu yıl bir resesyona yol açabileceğine dair spekülasyonlar da var, riske dayalı varlıklar için son derece elverişsiz bir ortam olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Hasan Hüseyin Lif avatarı

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Bitcoin (BTC), ABD Enflasyon Verileri Sonrası 40.000 Doların Altına Geriledi haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?