Temmuz 11, 2020

Aktif Ethereum Adreslerinin Sayısı, Bitcoin’den İki Kat Daha Hızlı Büyüyor

Ethereum, 2020’de Bitcoin’i artan ilgi açısından kolayca geride bıraktı diyebiliriz. Aktif Ethereum adreslerinin sayısı 2020’nin başından bu yana iki kattan fazla arttı. Ethereum’un aktif adres sayısı Bitcoin’lerin neredeyse iki katı oranında artıyor.

Blockchain analitik web sitesi Messari’nin oluşturduğu veriler, Ethereum’un aktif adres sayısının yıl başından bu yana %118 arttığını gösteriyor. Bitcoin’in aktif adres sayısı ise olarak %49 arttı.

Peki neden Bitcoin’e kıyasla daha fazla insan Ethereum’a ilgi gösteriyor? Cevabı oldukça açık: Ethereum, merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarına ev sahipliği yapıyor.

Ethereum blockchain üzerindeki merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarına ait günlük işlem hacmi, geçtiğimiz ay tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dapp.com tarafından paylaşılan 2020 İkinci Çeyrek Dapp Piyasa Raporu, Ethereum üzerindeki aktif DApp kullanıcı sayısının ikinci çeyrekte %97 oranında artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.258.527’ye ulaştığını ortaya koydu. Bunun yanında, ETH DeFi DApp’lerin işlem hacmi haziran ayında 5,7 milyar dolara ulaşarak ağdaki tüm DApp hacminin yüzde 97’sinden fazlasını oluşturdu. Fakat bu sayılar açıkça, birden fazla adres kullanan kullanıcıları hesaba katmaz ve bu nedenle tamamen Ethereum’un kullanıcı tabanındaki büyümeyi yansıtmaz.

Ancak, Bitinfocharts verileri özel Ethereum adreslerinden gelen veya bu adreslere giden işlemleri izler. Aşağıda görüldüğü gibi, özel aktif Ethereum adresleri 1 Ocak’tan bu yana %160 artışla 208.392’den yazma sırasında 542.458’e yükseldi.

Bunun yanında, Bitcoin’in özel aktif adres sayısı aynı anda %42 arttı ve 1 Ocak’ta 585.047’den 10 Temmuz’a kadar 832.751’e yükseldi. Bu verilerin, Messari’nin verileriyle uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?