Eylül 7, 2023

8 Yıldır Uyuyan Ethereum Balinası Uyandı: Bu Ne Anlama Geliyor?

Yakın zamanda, Whale Alert adlı bir kripto para takipçisi tarafından yayınlanan bir gönderide, Temmuz 2014’teki Ethereum ICO’sundan bu yana 8,1 yıldır aktif olmayan eski bir Ethereum balinasının, yaklaşık 302.096 dolar değerinde 185 ETH içerdiği gözlemlendi. Ethereum’un blok zinciri, EOS ve TRON gibi diğer blok zincirlerinin başlatılmasında ve Binance, WazirX ve diğerleri gibi büyük borsalar için yerel tokenlere ev sahipliği yapmada da önemli bir rol oynamıştır.

B analiz platformu Lookonchain kısa bir süre önce Ethereum için bir blok zinciri kaşifi ve analiz platformu olan Etherscan’dan bir ekran görüntüsü paylaştı. Ekran görüntüsü incelendiğinde, son iki yıldır hareketsiz kalan bir balinanın yaklaşık 10,4 milyon dolara eşdeğer 6.087 ETH yatırdığı görüldü. Balinanın son işleminin 758 gün önce 2.913 ETH’nin Kraken kripto para borsasına aktarılmasıyla gerçekleştiği de gözlemlendi.

 

Hareketsiz cüzdanları çevreleyen heyecanın ötesinde, ETH sahipleri sürekli değişken kripto ortamında yeni zorluklarla karşı karşıya. Intotheblock’un verilerine göre, 4 Eylül 2023 itibariyle, kayıp yaşayan ETH sahiplerinin oranı %44,2’ye yükseldi. Bu, rakamın yaklaşık %27 olduğu sadece iki ay öncesine kıyasla önemli bir artışa işaret ediyor. Bu yüzdelerdeki gözle görülür değişim, kripto topluluğu içinde Ethereum piyasasının mevcut durumu hakkında endişelere yol açtı.

Eş zamanlı olarak Intotheblock’un zincir içi analiz platformundan elde edilen veriler, Ethereum ekosistemindeki merkezi borsalardan (CEX’ler) kayda değer bir çıkış eğilimi olduğunu ortaya koymuştur. Yalnızca geçtiğimiz hafta, bu platformlardan 380 milyon dolar gibi etkileyici bir miktar çıkarken, geçen ay yaklaşık 1,5 milyon dolar çekildi. Süregelen bu eğilim, yatırımcılar arasında varlıklarını merkezi olmayan cüzdanlarda tutma yönünde, belki de güvenlik ve kontrolle ilgili endişelerden etkilenen, artan bir tercihin altını çiziyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?