Kasım 28, 2021

2022 İçin Satın Alınabilecek En İyi 5 Kripto Para!


Kripto para birimleri genel olarak 2021’de harika bir yıl geçirdi. Dijital varlıklar ana akımda benimsenme kazandı ve kripto para birimler, (eğer doğru yerlere baktılarsa) yatırımcılarına tonlarca kazanç sağladı. Buna karşın bazı piyasa uzmanları işlerin daha yeni başladığı görüşünde. Yatırımcılar, benzer şekilde kazanç sağlaması beklenen 2022 için de kripto para arayışındalar.

Peki nereye bakmalıyız?

Geçen yıl, kripto dünyasında birkaç farklı tema dalga dalga kendini gösterdi. Bitcoin gibi değer deposu coin’ler 2021’in başlarında hüküm sürdü. Meme coin’ler, Dogecoin’in (CCC:DOGE-USD) büyümesinin ardından bir ilgi noktası haline geldi ve ardından Shiba Inu gibi token’lar dikkatleri üzerine topladı. Değiştirilemez token’lar (NFT’ler), dijital sanattan para kazanmak isteyenlerin büyük kafa karışıklığını gördü. Şimdi ise, yılı kapatırken, metaverse, Facebook’un Meta Platforms olarak yeniden markalaşmasının ardından ilgi çeken spot ışığında karşımıza çıktı.

Bu pratikte ne anlama geliyor? Gerçekten güçlü bir kripto portföyüne sahip olmak istiyorsanız, elinizdeki coin ve token’ları çeşitlendirmelisiniz. Bu alanların her birinde liderler seçmek, gelecek yıl boyunca varlıklarınızı güçlendirmenize yardımcı olacaktır.

Lafı fazla uzatmadan, 2022 için satın alınabilecek en iyi kripto paralardan bazılarını sizin için sıraladık:

Ethereum (ETH)

Ethereum, birçok nedenden dolayı 2022’de başarı için kolay bir bahis. Başlangıç ​​olarak, devasa bir piyasa değeri var ve bu da onu daha güvenli yatırımlardan biri haline getiriyor. Başka bir deyişle, yüksek piyasa değeri, saygın olduğu anlamına gelir. Gelecek yıl için Ethereum yol haritası göz önüne alındığında, ETH’nin 2022 için satın alınacak en iyi kriptolardan biri olmadığını söylemek zor.

Ethereum, toplam NFT satışlarının %97’sinin kendi ağında gerçekleştirdiğinden neredeyse tüm NFT endüstrisinin ana üssü görevi görür. Akıllı sözleşme özelliklerine sahip düzinelerce büyük blockchain ağından oluşan bir pazarda, bu pay dudak uçuklatıyor. NFT endüstrisinin daha da ısındığını göz önününe alırsak, Ethereum para kazanmak amacıyla başvurmak için kolay bir seçim.

Trend olanın ötesinde, Ethereum’un çok sağlam olduğu gerçeği de var. Binlerce merkezi olmayan uygulamaya (DApps) sahip ve artan sayıda geliştirici projelerini Ethereum’da başlatmak istiyor. Bunun nedeni, devasa ürün ağına ek olarak, herhangi bir blockchain ağının en büyük aktif kullanıcı tabanına sahip olmasıdır. Dahası, Ethereum ağı gelecek yıl boyunca büyük bir revizyona gidiyor. Merge güncellemesi, kullanıcıların merakla beklediği birçok değişikliği hayata geçirecek ve 2022’de piyasaya sürülecek.

Ethereum satın alabileceğiniz en popüler borsalardan bazıları şu şekilde: Binance (CCC:BNB-USD), FTX, Coinbase (NASDAQ:COIN) ve KuCoin (CCC:KCS-USD).

Decentraland (MANA)

Decentraland’ın MANA token’ı şimdiden harika bir 2021 geçiriyor. Ekip ürününü geliştirmek için dört yıl harcadıktan sonra metaverse nihayet ana akım ilgi alanına giriyor. Şimdiden, 2022 sanal gerçeklik yılı olacak gibi görünüyor ve Decentraland buna liderlik etmeye hazırlanıyor.

Metaverse kesinlikle yeni bir şey değil. Fakat sanal gerçeklik platformları, Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşmasının ardından ciddi bir ilgi kazandı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri bu işin üzerine gittiği için, yatırımcılar burada gerçekten bir miktar madde ve potansiyel olması gerektiğini düşünüyor.

Decentraland, kullanıcıların kişisel özgürlüklerini koruyabilecekleri ve gerçekten kendilerine ait bir alana sahip olabilecekleri bir yerdir. Kullanıcılar metaverse içinde istedikleri yere gidebilir, oyun oynayabilir, arkadaşlarıyla takılabilir ve hatta sanal canlı etkinliklere katılabilir. Ayrıca, ağda NFT oluşturup satarak pasif olarak gelir elde edebilirler. Metaverse 2022’de büyümeye devam ederken, Decentraland’ın MANA’sı büyük bir yükseliş potansiyeline sahip gibi görünüyor.

Daha fazla beklemeden MANA’ya yatırım yapmak istiyorsanız, birçok borsa seçeneğiniz var. Kullanıcılar token’ı Binance, Coinbase, Huobi Global ve KuCoin’de kullanarak işlem yapabilirler.

Solana (SOL)

Solana, bir sonraki büyük yatırımı arayan yatırımcılar arasında en dikkat çeken coin’lerden. Ağ, Ethereum’a rakip olarak görülüyor. NFT’lere girmesi ve muazzam kazanımları, değerinin kanıtlanmasına yardımcı oldu. Ve daha fazla kullanıcı blockchain teknolojisine geldikçe, ölçeklenebilirliği oldukça çekici olacaktır.

Gerçekten de Solana, muazzam ölçeklenebilirliği ile kendini öne çıkarıyor. Bu ölçeklenebilirlik, Solana ve Ethereum arasında bariz bir fark yaratıyor. Şu an itibariyle, Ethereum saniyede yalnızca birkaç düzine işlem gerçekleştirebilir. Geliştiricilere göre, Solana saniyede 50.000 işlem gerçekleştirebilir.

Şu anda 68 milyon kripto donanım cüzdanı var – bu sayı ağ kullanıcılarının sayısını belirlemeye yardımcı oluyor. Ek olarak, geliştiriciler bu rakamın gelecek yıl ve sonrasında büyük ölçüde artmasını bekliyor. Bu gerçekleşirse, işlemlerin hacmi artacak ve Solana gibi ağlar büyümeyi sağlamak için çok daha önemli hale gelecek.

Solana ayrıca NFT pazar payı mücadelesinde kendini göstermeye hazırlanıyor. Solana Apes NFT’lerinin Ağustos ayında piyasaya sürülmesiyle, 10.000 token’ın sadece birkaç dakika içinde satıldığını gördük. Olay Solana’yı da NFT yarışında olduğunu ortaya koydu.

SOL, isteyen kullanıcılar için Huobi, Binance, Coinbase ve FTX’te listelenmektedir.

Uniswap (UNI)

Uniswap, DeFi’a artan ilgi nedeniyle 2022’de patlayacak bir sonraki kripto için aday. Bazı kişiler, kişisel durumları nedeniyle banka hesabı bile açamıyor ve kazanma şansı bulamıyorlar. Yine bazı insanlar, geleneksel bankacılıkla ilişkili bürokrasi ve ücretlerden hoşlanmıyor. Uniswap da işte tam bu noktada devreye giriyor.

Bir DeFi protokolü olarak Uniswap, kullanıcıların kripto varlıklarından pasif gelir elde etmelerini sağlıyor. Uniswap merkezi olmayan borsa (DEX), oldukça popülerdir. Otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM), yani likidite sağlamak için alıcıları ve satıcıları algoritmik olarak eşleştirir. Ayrıca, işlemleri kolaylaştırmak için merkezi bir borsa gibi bir saklama görevlisine ihtiyaç duymaz. Bu, varlıklarının güvenliğine odaklananlar için güzel bir özellik.

Yatırımcıları Uniswap’a yönlendiren en çekici faktörlerden biri, protokolün kullanıcılarının isteklerine göre değişme ve uyum sağlama konusundaki istekliliğidir. Borsanın 2018’deki lansmanından bu yana protokol iki kez güncelleme yaşadı. Uniswap v3 lansmanı Mayıs 2021’de gerçekleşti ve hem ticari yürütmenin verimliliğini artıran hem de likidite sağlayıcıları için benzersiz NFT’ler oluşturan konsantre bir likidite teklifinin uygulandığını gördük.

Elbette UNI token’ını Uniswap DEX’in kendisinden satın alabilirsiniz. Bununla birlikte, mevcut herhangi bir kripto para biriminiz yoksa, önce başka bir yerden bir stablecoin satın almanız gerekir. Bunun nedeni, DEX’lerin fiat para ticaretine izin vermemesidir. Alternatif olarak UNI’yi Binance, Huobi, Coinbase veya FTX üzerinden de satın alabilirsiniz.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in 2022 için satın alınacak en iyi kriptolar listesinde olmayacağını gerçekten düşündünüz mü? BTC on yıldan fazla bir süredir var olmasına rağmen, eşi benzeri görülmemiş kazanımları daha yeni sunmaya başlıyor. Gerçekten de, tek başına Bitcoin’e olan talep, portföyünüze coin’i eklemek için yeterli bir nedendir. Daha da önemlisi, piyasadaki lider kripto konumundadır.

Bitcoin’in piyasa değeri aslında tüm endüstrinin yaklaşık %40’ını oluşturuyor. Genel olarak Bitcoin yükselişte ise, kripto sınıfının yükselişte olduğu görülür. Bu anlatı düşüş senaryosuna da uygulanabilir.

Bitcoin’e para koyduğunuzda, tüm endüstrinin başarısına para yatırmış olursunuz. Bitcoin sadece bu yıl, 30.000 doların altından 70.000 doların seviyelerine kadar yükseldi. Yavaşlayacak gibi de görünmüyor. Aslında, birçok analist BTC’nin şaşırtıcı seviyelere yükselmesini bekliyor.

Bitcoin her yerde mevcuttur, hatta fiziksel bir Bitcoin ATM’sinden satın alabilirsiniz. Daha az maceralı seçenekler arasında ise Binance, Huobi, FTX, Coinbase veya KuCoin bulunur.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : INVESTORPLACE

Yazar Şerife Pekdoğru hakkında :

2019 yılında yaptığım yatırımla kripto sektörüne girdim. Aynı yıl blockchain teknolojisi hakkında yazmaya başladım ve şu anda KoinFinans’ta yazar olarak görev alıyorum. Kripto paralara ilişkin yasal düzenlemer takip ettiğim konuların başında geliyor.

Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?