Ekim 3, 2019

2020 Yılında Kripto Para Piyasasını Ne Bekliyor?

2019 yılının sonlarına yaklaşmışken kripto para piyasasına karşın bakış açıları netletmiş değil. Bir taraftan, piyasa kapitalizasyonu ikinci çeyrekte yüzde 125 arttı. Diğer taraftan, kullanıcılar, 2018 yılının tümünden daha fazla olan hacker ve sahtekarların eylemleri sebebiyle bu yıl 4 milyar Dolar’dan fazla para kaybettiler. Yine de uzmanlar, 2020’de kripto borsaları için pek çok ilginç olay olacağını tahmin ediyor.

Kurumsal Yatırımcıların Kripto Para Pazarındaki Payı Artacak

En büyük yatırım şirketlerinden biri olan (2,5 trilyon dolarlık) Fidelity, yakın zamanda 441 kurumsal yatırımcıya kriptografik varlıklarla ilgili bir anket yaptı. Yüzde 22’sinin halihazırda dijital varlıklara sahip olduğu, yüzde 40’ının ise dijital varlıkları yakın zamanda portföylerine sokmayı planladığı ortaya çıktı. Fidelity Dijital Varlıklar bölümünün başkanı Tom Jessop şunları söyledi:

“Pazar yaşlanma sürecine tanık oluyoruz: dijital varlıklar daha çok kripto fonlarıyken, şimdi geleneksel yatırımcılar da pazara giriyorlar. Kurumsal yatırımcılar finansal piyasa için blockchain potansiyelini gerçekleştirirken, dijital varlıkları portföylerine daha sık olarak ya doğrudan ya da bir aracılıyla ekleme eğilimindedir.”

Borsalar, Prosedürleri Kurumsal Müşterilerin İhtiyaçlarına Uyarlıyor

Kripto pazarına girmeye hazır olan pek çok kurumsal yatırımcı, borsalar yasal alanda onay alana kadar pazara dahil olamaz. Bu sebepten borsalar ihtiyaca yönelik hareket edecektir.

BTC Fiyatında Beklenen Artış

Birçok uzman, 2020’de Bitcoin’in 20.000 Dolar seviyesine kolayca ulaşacağına inanıyor. Doğal olarak, borsalar için bu büyük ticaret hacimleri ve komisyonlardan önemli gelirler anlamına gelir. Bununla birlikte, uzmanların buradaki görüşleri spesifik olarak farklılık göstermektedir. Şöyle ki fiyatın 42 Bin Dolar’a ulaşacağını iddia eden de 1 Milyon Dolar’a ulaşacağını iddia eden de var.

Libra’nın Pazara Girişi

Mayıs ayının sonunda, Facebook 2020’de yeni kripto para birimi ola Libra’yı başlatacağını açıkladı. Girişimin arkasında birçok dev isim bulunuyor. Uzmanların Facebook’un planlarına tepkisi oldukça karışık. Bu yeni projeyi olumlu karşılayan da endişelenenler de mevcut. Binance CEO’su Changpeng Zhao, biraz daha iyimser:

“Kripto para borsası olmak, bu konuda tarafsız kalmamızı zorunlu kılıyor. Kripto paralar hakkında yorum yapmayız veya sevmediğimiz ya da sevmediklerimiz diye ayırmayız. Tek yaptığımız likidite sağlamak. Libra çok sayıda kullanıcıya sahip olma eğilimindedir. (…) Para birimi kapsamı büyümeye devam ederse, şikayet etmeyiz.”

Sonuç olarak, 2020 kripto borsaları için sıcak bir yıl olacak. Bir ticaret savaşının olası bir tırmanışından, potansiyel Libra devrimi ya da BTC fiyatının fırlamasına kadar her şey olabilir. Uzmanların tahminleri gerçek olacak mı? Çok yakında anlayacağız. Sizce 2020 yılında kripto para piyasasını ne bekliyor?

Son olarak yeni açmış olduğumuz Twitter hesabından bahsetmek istiyoruz. Bu hesapta kripto paraları genel olarak konuşuyor, Bitcoin ve altcoinlerin analizini yapıyoruz. Blockchain ve geleceği de tartışacağımız bu hesabı takip etmenizde büyük yarar olabilir. Hesabımız: Coin Evreni (@CoinEvreni): https://twitter.com/CoinEvreni?s=08 linkteki bağlantı ile ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?