2019 Yılında Bitcoin!

2019 yılı ile beraber, 2010’lu yılları da geride bıraktık. Bitcoin’in 11 senelik tarihi de geride kaldı. Peki, Bitcoin 2019 yılını nasıl geçirdi?

Son aylarda düşüş eğilimi ve stabil hareketleri ile bir hayli sıkıcı bir süreç yaşayan Bitcoin, yılın tamamına baktığımızda ise oldukça hareketli bir süreç geçirdiğini görüyoruz. Son günlerini 7.000 dolar civarında geçiren piyasanın lider kripto parası, bu sene başlangıcını 4.000 doların altında yapmıştı.

2019 yılının Ocak ayında, 4.000 doların altında bir fiyat ile yeni yıla giriş yapan Bitcoin, 7.000 doların üstünde bir kapanış ile yatırımcısına yaklaşık olarak %100’lük bir kazanç sağladı. Her ne kadar son günlerde yatırımcısının canını sıkmış gözükse de, Bitcoin geçtiğimiz yılında en çok kazandıran yatırım seçeneklerinden biri olmayı yine başardı.

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında dipten bir giriş yapan Bitcoin, havaların ısınmasına paralel olarak fiyatını arttırdı ve Haziran ayına geldiğinde 13.000 dolar ile yıllık zirvesini gördü. Bu yükselişi ile zirvede alanların haricinde, bir çok yatırımcının yüzünü güldürdü. Yılın ikinci çeyreğinde kademeli olarak düşüş yaşayan Bitcoin, bu zirveyi bir daha göremedi. Yaz aylarındaki sıcağın kuzey yarım küreyi terk etmesiyle, Boğaların kontrolünde olan Bitcoin, yavaş yavaş ayıların eline geçti.

Son çeyreğe girdiğimizde ise Bitcoin’in hala bir sürprizi vardı ve bunu Ekim ayının son günlerinde kullandı. Bitcoin 25 Ekim tarihinde, 24 saat içinde yaklaşık olarak 3.000 dolar yükseldi ve tarihi bir rekor kırdı. 2019 yılında son kez büyük manada yüz güldüren Bitcoin, o günden beri sessiz tavrını koruyor.

1 Ocak 2020 tarihine geldiğimiz de ise Bitcoin’i 6.900 dolar desteği ile 7.300 dolar direnci arasında görüyoruz ve yeni yılın Bitcoin adına, pozitif anlamda sürprizlerle dolu bir yıl olmasını diliyoruz…

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?