Web3 tabanlı yatırım fonu Aqua 1, World Liberty Financial (WLFI) ile stratejik bir ortaklık kurarak, WLFI tokenlarına 100 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. İki şirket, bu yatırımın bir parçası olarak gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenize edilmesini amaçlayan BlockRock adlı projeyi birlikte geliştireceklerini açıkladı. Ortaklık, geleneksel finans (TradFi) ile Web3 dünyasını birleştirme yolunda önemli bir adım olarak yorumlanıyor.
BlockRock, Aqua 1 ve World Liberty Financial’dan stratejik destek aldı
BlockRock’un 26 Haziran’da X üzerinden yaptığı duyuruya göre, platform artık hem Aqua 1 hem de World Liberty tarafından resmi olarak destekleniyor. Bu iş birliği sayesinde RWA altyapısında küresel ölçekte şeffaf, zincir üstü bir sistem kurulması hedefleniyor. Ortaklar, bu süreci yalnızca bir sermaye yatırımı olarak değil, uzun vadeli inanç ve stratejik uyum olarak tanımlıyor.
🚀 BlockRock is now officially backed by both Aqua1 Foundation and World Liberty Financial — pioneering the next standard for TradFi × Web3 integration.
We’re excited to announce that BlockRock has secured strategic incubation from @Aqua1Fund and @worldlibertyfi, marking a… pic.twitter.com/Bc2WKfMmnw
— BlockRock_rwa (@BlockRock_rwa) June 26, 2025
WLFI için büyük alım
Aqua 1’in WLFI’ye yönelik 100 milyon dolarlık satın alma kararı, şirketin Web3’e olan bağlılığını pekiştiriyor. Ancak bu büyük yatırım kararına rağmen, Aqua 1’in kamuoyundaki geçmişi oldukça sınırlı. X hesapları bu ay oluşturulmuş olup, yapılan tüm paylaşımlar yalnızca bu ortaklık etrafında şekilleniyor. Şirketin yaptığı basın açıklamasında DeFi, blokzincir altyapısı, yapay zekâ ve küresel benimseme gibi birçok Web3 terimi geçse de, iş modeline dair net bir çerçeve çizilmiş değil.
Bunlara ek olarak World Liberty Financial, Trump ailesine bağlı önemli kripto girişimlerinden biri olarak biliniyor. Şirket, WLFI yönetim token’ı ve USD1 adlı stablecoin ile tanınıyor. Ancak Trump ailesi geçtiğimiz hafta WLFI’deki hisselerini kısmen azaltırken, WLFI token’larının işlem görebilir hâle geleceğini duyurmuştu. Aqua 1 ile yapılan yeni ortaklık, bu süreçte ekosistemi yeniden şekillendirmeye yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor. Nitekim World Liberty kurucu ortağı Zak Folkman, “Aqua 1 ile el ele çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği, dijital varlıkları küresel ölçekte yaygınlaştırma ve ülkemizi bu alanda lider yapma misyonumuzu yansıtıyor” açıklamasında bulundu.