Pi Coin beklenen duyuruyu yaptı: Topluluktan sert tepki fiyat %30 düştü
Pi Network, 14 Mayıs 2025’te yaptığı resmi açıklamayla bir süredir beklenen yeni ekosistem gelişmesini açıkladı. Pi Coin topluluğu ana ağa ilişkin bir güncelleme veya önemli bir borsa listelemesi beklentisine sahip olsa gelen duyurunun sadece bir yatırım fonu duyurusu olması beklentileri kırdı. Daha önce alım faaliyetlerini arttırarak fiyat yükselişi sağlayan yatırımcılar, duyuruyla birlikte satış yaptı ve fiyatın %30'un da üzerinde düşmesine neden oldu.

Yayınlanma: 15-05-2025 08:24
Pi Network, 14 Mayıs 2025’te yaptığı resmi açıklamayla ekosistemini genişletmek ve gerçek dünya benimsenmesini hızlandırmak amacıyla 100 milyon dolarlık yatırım fonu oluşturduğunu duyurdu. “Pi Network Ventures” adı verilen bu fon hem Pi Coin hem de ABD doları cinsinden çalışacak şekilde yapılandırıldı. Fonun temel amacı; Pi ekosistemine katkı sağlayacak projelere, girişimlere ve teknolojilere erken dönemde bir sermaye sağlamak. Özellikle üretken yapay zeka, oyun, FinTech, e-ticaret ve sosyal medya gibi alanlarda faaliyet gösteren yenilikçi girişimlerin desteklenmesi planlanıyor.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bu stratejik girişim, sektörler arası yüksek kaliteli girişimlere yatırım yaparak inovasyonu teşvik edecek ve Pi ekosisteminin büyümesini destekleyecek. Blok zincirine özgü projelerin yanı sıra üretken yapay zekâ, oyun, FinTech, e-ticaret ve sosyal medya platformlarındaki girişimlere yatırım yapılacak. Bu, Pi’nin gerçek dünya entegrasyonu için ileriye dönük önemli bir adımdır.”
Pi Coin fiyatında sert düşüş
Ancak bu kapsamlı ve olumlu içerikli duyuruya rağmen, Pi Coin fiyatı kısa süre içerisinde %31,5’lik sert bir düşüş yaşayarak 0,88 dolar seviyesine geriledi. Son 24 saatte 1 milyar doları aşan işlem hacmine rağmen yaşanan bu geri çekilme, piyasanın duyuruyu beklentilerin altında değerlendirmiş olabileceğini gösteriyor. Yatırımcılar, daha çok merkezi borsalarda listeleme veya açık ana ağ (mainnet) lansmanı gibi daha somut haberleri bekliyordu. Bu sebeple, fon duyurusunun doğrudan fiyat artışı yerine “beklentiyle al, gerçekle sat” şeklinde klasik bir realizasyon etkisi yarattığı düşünülüyor.

Haftalık ve aylık performanslara bakıldığında ise tablo daha dengeli bir görünüm sergiliyor. Son 7 günde %41,2, son 14 günde ise %44,4’lük yükseliş yaşayan Pi, duyurudan önce ciddi bir fiyatlanma yaşamış durumda. Bu da, fon haberinin bir süredir piyasa tarafından önden satın alınmış olabileceğini gösteriyor. Şu anda Pi’nin piyasa değeri 6,3 milyar dolar seviyesinde ve dolaşımdaki arzı 7,1 milyar adede ulaştı. Maksimum arz ise 100 milyar adet olarak belirlenmiş durumda.