ABD bankacılık sektöründe yeni bir sayfa açılıyor. Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley ve JPMorgan Chase gibi dünyanın önde gelen büyük bankaları, ABD’de kripto dostu regülasyonların hız kazanmasına paralel olarak kendi stablecoin projelerini başlatmak için kolları sıvadı. Bankaların CEO’ları, New York’ta gerçekleşen The Clearing House Yıllık Konferansı ve kazanç açıklamalarında bu yeni dijital varlık stratejisi için net mesajlar verdi.
Bankaların stablecoin vizyonu: ilk adım atıldı
Reuters’ın 16 Temmuz 2025 tarihli haberine göre Bank of America CEO’su Brian Moynihan bankanın stablecoin çıkarmak için ciddi bir hazırlık içinde olduğunu açıkladı. Henüz net bir takvim vermezken bankanın stratejik planını şu sözlerle anlattı:
Biz ve sektörümüz bu alana mutlaka yanıt vereceğiz. Hem müşteri talebini anlamak istiyoruz hem de piyasadaki gelişmeler uygun bir noktaya geldiğinde, muhtemelen başka kurumlarla iş birliğiyle harekete geçeceğiz.
Moynihan’a göre stablecoin alanındaki ilgi, şu anda Zelle ve Venmo gibi dijital ödeme çözümlerine benzer şekilde hızla yükselebilir.

Citigroup CEO’su Jane Fraser ise dijital ödemeleri kolaylaştırmak için Citi stablecoin ihraç edilebileceğini belirtti. Fraser kar açıklamasında “Stablecoin çıkarmak bizim için iyi bir fırsat” dedi. Morgan Stanley’in CFO’su Sharon Yeshaya da stablecoin ekosistemini yakından izlediklerini, sektörün hangi yöne gideceğine göre adım atacaklarını vurguladı. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon da şirketin stablecoin alanında yer alacağını doğruladı ancak detay vermedi.
Bankadan bankaya paylaşımlı ve kapsamlı dijital çözümler
Bank of America’dan, Citigroup’a ve Morgan Stanley’e kadar tüm mesajlarda stablecoin’in sadece kendi müşteri tabanında değil partner bankalar ve rakiplerle ortaklıklar yoluyla da benimsenebileceği, tıpkı Zelle gibi bütün sektörü kapsayan bir altyapı oluşturulabileceği dikkat çekiyor.
Bu gelişmeler Federal regülasyonların netleşmesiyle birlikte geleneksel bankacılık ve kripto varlıkların aynı ekosistemde kullanıcıya sunulacağı bir dönemi başlatabilir.