Grafiklerin soğuk rakamlarına baktığımda aslında sessiz bir muharebenin ortasında olduğumuzu görüyorum desem yeridir. Neden böyle bir cümle kurmak zorunda kaldım? Çünkü analist Ali Martinez 14 Haziran 2025 tarihinde X platformunda bir paylaşım yapınca bende ister istemez korkuya kapıldım. Analistin söylediklerine ve bir de benim yorumlarıma bakalım.
Bitcoin kilit bölgede
Bitcoin’in değeri alıcılarla satıcıların siper kazdığı kilit bir bölgede adeta nefesini tutmuş bekliyor. Analist Ali Martinez’in gözlerini ayıramadığı 104 bin 124 dolarlık o eşik sıradan bir sayıdan çok daha fazlasını ifade ediyor. Burası, arzın %2.67’sine denk gelen yaklaşık 530 bin Bitcoin’in el değiştirdiği, sayısız kararın ve umudun hafızasını taşıyan bir zemin.
Analiste göre bu zeminin altına bir kayma yaşanırsa, 97 bin 405 dolar civarında yeni bir savunma hattının belireceğini seziyorum. Ancak şimdilik fiyat o 104 bin doların üstünde bir cambaz gibi dengede dururken yukarıya doğru bir hamlenin ihtimali de zihnimi meşgul etmeye devam ediyor.
BTC’nin kalbinin attığı seviye
Analistin yorumundan hareketle bana göre 104 bin 124 dolarlık bu seviye piyasanın adeta kalbinin attığı yer. Grafiklere yansıyan veriler yatırımcı ruhunun bir haritasını önüme seriyor ve bu haritadaki en belirgin kale tam da bu nokta. Yaklaşık 530 bin adet Bitcoin’in bu fiyatta yeni sahibini bulmuş olması burayı aşılması güç psikolojik bir duvara dönüştürüyor. Fiyat bu duvarın gölgesinde kaldığı müddetçe alım iştahının canlı bir kor gibi yanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Fakat bu sağlam zeminde en ufak bir çatlak ve sonrasında aşağı yönlü bir sarkma birikmiş satış baskısını bir çığ gibi harekete geçirebilir.
Eğer bu ilk savunma hattı yarılırsa, gözlerimi çevireceğim yer 97 bin 405 dolar civarındaki bir sonraki vaha olacak. Orada da 436 binden fazla Bitcoin’in yani toplam arzın %2.19’unun hatırası var. Geçmişteki alımların biriktiği bu durak fiyatın oraya kadar gerilemesi durumunda yeni bir umut ışığı yakabilir ve bana göre tepki alımlarını doğurabilir.
Tırmanış için beklenen seviyeler
Yukarıya doğru bir tırmanış için ise aşılması gereken ilk zirve 108 bin dolarda bizi bekliyor. Fiyat şimdilik 104 bin dolar bandında ve adeta iki siper arasında bir arafta duruyor. 108 bin dolarlık o eşik yalnızca rakamsal bir engel olarak görülmemeli. Yatırımcıların karlarını ceplerine koymak için pusuya yattığı bu yüzden de işlem rüzgarının dindiği bir tepe. Eğer bu tepe aşılabilirse birikmiş enerjinin serbest kalacağı ve yukarı yönlü bir akıntının başlayacağı beklentisi içindeyim.
Beklediğim hareketin kendi kendine doğması zor görünüyor elbette. Buna göre piyasanın dışarıdan bir rüzgara ve makro bir kıvılcıma ihtiyacı var. Belki ETF girişlerinden gelen bir haber, belki kurumsal alımların yeniden canlanması ya da piyasaya akan taze bir likidite bu zinciri kırabilir. Aksi takdirde 104 bin ile 108 bin dolar arasındaki bu dar koridorda sıkışmışlık bir süre daha devam edebilir. Bu daracık alandaki sessizliğin, yön tayin edildiğinde yerini ani ve keskin bir harekete bırakması ise neredeyse mukadder görünüyor.