Ocak 2, 2022

Ülkeler En Çok Hangi Kripto Varlığı Tercih Etti? – 2021’in En Çok Dikkat Çeken Coin’leri

2021 yılı kripto para endüstrisinin genel olarak büyüdüğü ve genişlediği önemli olaylara sahne oldu. 2021 yılında gelişen birçok gelişme, kripto endüstrisinin büyümesine ve daha çok benimsenmesine yardımcı oldu.

Bitcoin (BTC), 2021 yılında 1 trilyon dolarlık toplam pazar değerine ulaşmayı başarmasının yanı sıra El Salvador hükümeti tarafından yasal olarak kabul edilen bir para birimi haline de geldi.

Kripto dünyasında kilit bir role sahip olduğu düşünülen ve bazı kesimlerce spekülatör olarak adlandırılan Elon Musk ise 2021 yılı boyunca Dogecoin (DOGE) fiyatını yükseltmek için uğraştı.

Ethereum (ETH) ise ağını geliştirmek için çeşitli güncellemeler getirdi. Öte yandan genellikle Ethereum ağında kurulan metaverse büyük bir trend haline geldi ve blok zinciri oyunlarıyla birlikte 2021 yılına damga vurdular.

Birçok altcoin’in güven ve tanınırlık kazanmasıyla birlikte, Blockchain Center’dan Über Holger tarafından hazırlanan dünya haritası istatistikleri, ülkelere göre coin arama ilgisini ortaya çıkardı.

Bitcoin Hakimiyetine Devam Ediyor, Yine de Bir Yılda İlginin %25’ini Kaybetti

Bitcoin, geçen yılki %80,8’e kıyasla, bu yıl %59,9’luk bir hakimiyetle olsa da, 2021’de her ülkede en çok aranan 1 numaralı kripto para birimi olarak hala kripto alanına hakim. İlgideki bu düşüş, muhtemelen bu yıl trend olan altcoinlerin yükselişinden kaynaklandı.

Bitcoin, toplam arama hacminin %98’i ile El Salvador’da en çok aranan anahtar kelime oldu.

Güney Amerika, Bitcoin ile en çok ilgilenen kıtayken, Asya daha çok altcoinlere yöneldi. Ukrayna, Vietnam, Japonya, Norveç, Sırbistan ve Filipinler’de Altcoin’ler Bitcoin’den çok daha fazla arandı.

En Çok Aranan Altcoin Ethereum (ETH) Oldu

Dünya genelinde en çok aranan 3 altcoin, öncü altcoin Ethereum (%13,1), Dogecoin (%7,8) ve XRP (%5.5) oldu. Ethereum bu altcoin’lerin en baskını olurken, Dogecoin ABD, Ukrayna, Hindistan, İran ve Endonezya’daki sıralamalarda en yüksek ilgiyi aldı.

Tron ise en fazla ilgiyi Norveç, Danimarka ve Vietnam’da alırken, XRP en çok Doğu Asya’da öne çıktı, Güney Kore, Japonya, Filipinler’de en yüksek altcoin ve Malezya’da en yüksek ikinci altcoin oldu ve ETH yalnızca %0,3 daha yüksek oldu.

ABD’de Dogecoin %21.2’lik aranma hacmine sahipken ve %11.9 arama hakimiyeti ile Ethereum’dan iki kat daha popüler olmayı başardı.

5 – 10. sıradaki Altcoinler Tron, Cardano, Solana, Litecoin, Binance Coin ve Avalanche olmayı başardı. 2020’nin en iyi altcoin’leri, Bitcoin Cash, IOTA ve Monero, bu yılki sıralamaya giremedi.

Cardano, İtalya’da %9,9, Portekiz’de %8,3, Hollanda’da %8,2, Yunanistan’da %7,6 ve İspanya’da %6,9 ile Avrupa’da en çok aranan kripto para birimi oldu.

Ancak Her Şey Bu Kadar Net Değil!

Harita, veri eksikliği nedeniyle özellikle Afrika ve Asya’daki belirli ülkeleri tam olarak temsil etmiyordu (örneğin Türkiye’den toplanan veriler ilgili kaynakta yer almadı).

Blockchain Center’dan önemli bir not da paylaşıldı: “Terra, Shiba Inu ve Polygon’un, ilgili kelimelerin çeşitli farklı anlam ve bağlamlara sahip olabileceği ve bu nedenle gerçek ilginin göstergesi olmayacağı gerçeği nedeniyle sıralamadan çıkarıldı”, notu paylaşıldı madeni paralarda. Örneğin Tron, anahtar kelime “Tron” filmine veya “Audi e-tron” otomobiline atıfta bulunabileceğinden yanlış tanımlanabilir.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : The Daily Hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?