Şubat 26, 2022

Ukrayna’da Nakit Transferlerinin Askıya Alınmasının Ardından Kripto Talebi Artıyor


Ukrayna'da Nakit Transferlerinin Askıya Alınmasının Ardından Kripto Talebi Artıyor

Son güncellenme : 27.02.2022 - 14:00

Ukrayna Merkez Bankası‘nın elektronik nakit transferlerini askıya almasının ardından, Rus güçleriyle savaş başkent Kiev’e yayılırken Ukrayna vatandaşlarının kripto para biriktirdiği gözlemlendi. Ülkede döviz ticaretinin de blok edilmesi, vatandaşların kriptoda dolar alternatifleri yarattığı görüldü.

Popüler Ukrayna kripto borsası Kuna’dan alınan verilere göre dünyanın en büyük stabilcoini olan Tether’deki ticaret hacimlerinin bu hafta arttığı tespit edildi. Ukraynalılar ayrıca değeri ABD dolarına yakın bir şekilde sabitlenmiş olan USDT için %10 ila %20 arasında bir prim ödüyor gibi görünüyor.

Örneğin, Grivna’nın mevcut dolar kuru 30 civarında yer alırken, Tether ise 32 ila 35 Grivna arasında işlem görüyor. Ancak ticaret, krizin başlangıcından bu yana Tether’deki hacimlerin Bitcoin’deki hacimleri sürekli olarak geride bırakmasıyla çok daha büyük bir ölçeğe yansıdı.

Tether ve çoğu stabilcoin, piyasalarda artan oynaklık nedeniyle son haftalarda daha fazla talep görmeye başladı. Dolarla yakın ilişkide olmaları kripto paraları güvenilir güvenli limanlar haline getirdi.

tether 26.02.22

Şu anda Ukrayna’da bulunan Danimarkalı gazeteciler, nakit arzının bu kadar kıt olması nedeniyle Bitcoin (BTC) kullanarak bir araba satın almak zorunda kaldıklarını söylediler. Forbes raporlarına göre, Ukrayna’ya yapılan Bitcoin bağışları da 4 milyon doları aştı.

Ukrayna’da Kripto Kabulü Yeni Bir Olay Değil

Ukrayna’daki kripto benimsenmesi aslında yeni bir olay değil. Ülke kısa süre önce kripto para birimlerini tanımak ve düzenlemek için bir yasa çıkardı ve Rus işgalinden önce piyasayı yabancı yatırımcılara açmayı amaçlamıştı.

Blockchain veri şirketi Chainalysis, geçen yıl yayınlanan bir raporda Ukrayna’yı dünyanın dördüncü en büyük kripto alıcısı olarak sıraladı.

Moskova’nın eylemlerinin yaygın olarak kınanmasına rağmen, Rusya-Ukrayna ihtilafı şu ana kadar herhangi bir gerilim azaltma belirtisi göstermedi. Çatışma korkuları, kripto da dahil olmak üzere finansal piyasalarda vahşi dalgalanmalara neden oldu. Altın ve dolar gibi güvenli limanların değeri yükselirken, petrol fiyatları da Rusya’nın arz kesintisi iddialarıyla yükseldi.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Hasan Hüseyin Lif avatarı

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Ukrayna’da Nakit Transferlerinin Askıya Alınmasının Ardından Kripto Talebi Artıyor haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?