Şubat 21, 2021

PancakeSwap Nedir? CAKE Token ve Platformun Kullanımı

DeFi sektörü, kripto para açısından son dönemin en popüler konularının başında geliyor. Bu popülerlik aynı zamanda DeFi token’larının fiyatının artmasını sağlıyor. SushiSwap ve Uniswap’tan sonra güncel olarak adından söz ettiren son DeFi protokolü PancakeSwap oldu.

PancakeSwap esasında, Binance Smart Chain tabanlı bir DEX (merkezi olmayan borsa). Binance Smart Chain, hem kullanıcı sayıları hem de kilitlenen toplam değer açısından son haftalarda şimdiye kadarki en iyi zamanlarını yaşıyor. Binance Smart Chain, Binance Chain’in yerini alarak Eylül 2020’de piyasaya sürüldü. O zamandan beri, Binance’in blockchain’i önemli ölçüde büyüdü ve bazı popüler merkezi olmayan finansal platformları (DeFi) Binance Smart Chain’e taşındı.

Borsa

PancakeSwap borsası, geleneksel borsalar gibi emir defteri kullanmaz. Bunun yerine, satın alma ve satma emirlerini doğrudan bir likidite havuzunda başkalarıyla eşleştiren otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) modeli kullanır. Bu havuzlar, diğer kullanıcıların fonlarıyla doldurulur. Kullanıcılar, böyle bir havuza likidite sağlayarak ticaret ücretleri ve likidite sağlayıcı (LP) token’ları kazanabilirler. LP tokenları, pancake’le uyumlu olacak şekilde FLIP token’ları adındadır. Bu token’ların farklı türleri vardır.

PancakeSwap ve CAKE Token Nasıl Kullanılır?

PancakeSwap, yield farming’i basit ve eğlenceli hale getirir. PancakeSwap’i kullanmak için önce MetaMask tarayıcı cüzdanınızı veya WalletConnect’i bağlamanız gerekir. MetaMask bir Ethereum cüzdanı olmasına rağmen, Binance Smart Chain (BSC) tasarımı, merkezi olmayan uygulamaları (dApps) MetaMask gibi Ethereum cüzdanlarıyla birlikte çalışabilir hale getirecek şekilde çalışır.

“Exchange” bölümü token takasları için kullanılırken “pools” bölümü, likidite sağlanması için ücretlerin kazanıldığı yerdir. Son olarak, “farming” bölümü, yield farming’in gerçekleştiği yerdir.

PancakeSwap ile Yield Farming

Yield Farming, kullanıcıların stake etme ödülleri karşılığında para yatırmalarına olanak tanır. Ödüller, birden fazla protokolde birleştirilebilir ve kullanılabilir, böylece kullanıcıların DeFi ekosisteminin çeşitli bölümlerinde en yüksek faiz oranlarını takip ederek verimi artırmalarına olanak tanır.

PancakeSwap’e Likidite Sağlama

PancakeSwap likidite sağlayıcısı (LP) token’ları, “FLIP” token’ları olarak adlandırılır. FLIP token’ları, bir havuza sağlanan token çiftine bağlı olarak farklı çeşitlerde gelir. PancakeSwap’da farming yapanlar, LP token’larını kilitleyebilir ve bu süreçte daha fazla ödül kazanabilirler. Bir PancakeSwap likidite havuzuna para yatırdıktan, LP ödülleri kazandıktan ve bunları Pancake token’ı (CAKE) toplamak için kullandıktan sonra, kullanıcılar CAKE token’larını kilitleyerek SYRUP token’ı alabilirler.

Pancake Token

Eylül 2020’de, Pancake token (CAKE) Binance Smart Chain’de (BSC) piyasaya sürüldü. CAKE, BSC’ye özgü bir BEP-20 token’ıdır. CAKE token, 2021’de son derece iyi bir performans gösterdi ve Şubat ayı boyunca inanılmaz bir fiyat rallisi yaşadı. CAKE’nin birincil işlevi, PancakeSwap platformuna likidite tedarikini teşvik etmektir. Bunun yanında, CAKE’nin maksimum arzı yok, bu da bir deflasyonist token olduğu ve arzı azaltmak için token’ların düzenli olarak yakıldığı anlamına geliyor.

Özet

Diğer herhangi bir DeFi protokolünde olduğu gibi, PancakeSwap de doğal risklerle birlikte gelir. Bununla birlikte, Binance Smart Chain (BSC) tarafından sağlanan güvenlik, DeFi kullanıcıları için sevindririci bir durum. PancakeSwap, Uniswap’in tüm işlevlerini ücretsiz olarak Binance Smart Chain’e (BSC) getiriyor. İşlem ücretleri BNB token’ı kullanılarak ödeniyor, ancak bu ücretler Ethereum tabanlı DeFi protokollerine kıyasla oldukça düşük. DeFi protokolleri inanılmaz miktarda gelir sağlıyor. Üstelik bu platformlar oldukça yeni. Binance Smart Chain (BSC), DeFi için heyecan verici yeni bir platform. PancakeSwap, BSC’den çıkan birçok başarılı projeden biri.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?