Litecoin’de Korsan Saldırıları Devam Ediyor Mu?

Son zamanlarda kripto paralar özelinde bazı saldırılar gündeme geliyor, bu saldırıların geneli borsalar merkezli yapılırken bazıları ise token özelinde yapılıyor. Bu sefer saldırı iddiasına konu olan token Litecoin.

Litecoin 10 Ağustos tarihinde, kimliği belirsiz korsanlar tarafından saldırıya uğradığı iddiası ile gündeme gelmişti. Bazı korsan yazılımcılar, Litecoin cüzdanlarına çok küçük miktarda coinler göndererek, cüzdanların kime ait olduğunu deşifre etmeye çalışmışlardı. Bu saldırı tipi Dusting Saldırısı olarak adlandırılıyor. 10 Ağustos tarihinde başlayan bu saldırıyı, Binance kripto borsası ilk olarak duyurmuştu. Binance’in raporuna göre bu saldırıdan 300.000 adet cüzdan etkilenmişti.

Aradan geçen 4 aydan sonra ise, Litecoin.com yetkilisi Franklyn Richards, blog yazısında, gördüğü bir gariplikten bahsetti. Franklyn Litecoin grafiklerinde düzenli bir dalgalanma keşfetti. Litecoin ağındaki aktif hesaplar günde ortalama 40.000 adet civarında geziniyor ama her yedi günde bir bu sayı neredeyse iki katı olan 70.000 adete çıkıyor. Bu da aktif hesap grafiklerinde testere görünümlü bir hal alıyor. Her yedi günde bir testerenin büyük dişi oluşuyor.

Franklyn’e göre bu gariplik, Ağustos ayında yaşanan Dusting Saldırısının devamı olabilir. Çünkü 20 Ağustos’dan beri grafik aynı şekilde ilerliyor.

Litecoin geliştiricileri bu tip güvenlik açıklarını gidermek ve hesapların güvenliğini arttırmak için çalışmalara başladı.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?