JPMorgan Ödemeleri Dahil Etmek İçin Blockchain Projesini 220 Bankayla Genişletiyor

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan Chase, TransferWise ve Ripple gibi ödemelerdeki rekabeti azaltmaya çalışmakla beraber uzlaştırma özelliklerini içerecek şekilde mevcut bir blok zinciri projesini büyütmeyi planlıyor.

2017 yılında Avustralya’nın ANZ bankası ve Kanada Kraliyet Bankası ile ortak kurulan blok zincir tabanlı Bankalar Arası Bilgi Ağı (IIN) şu anda 220’den fazla bankacılık üyesinin hatalı ödemeleri hızlı bir şekilde ele almasına izin veriyor.

Financial Times, Pazar günü, JPMorgan’da Küresel Temizleme Başkanı olan John Hunter’ın söylediği sözleri aktardı:

IIN hızlı bir şekilde gelişiyor ve banka uzlaştırma noktasında daha fazlasını yapma kabiliyetine bakıyor.

JPMorgan, bir işlemin geçerli bir hesaba gönderildiğinin gerçek zamanlı şekilde doğrulanmasına izin verecek bir özellik geliştirdiklerini söyledi. Şu anda, alıcının hesap numarasında, sıralama kodunda veya diğer ayrıntılarda olan bir hata, ödemenin gönderildikten sonraki günlerde reddedilmesine sebep olabilir.

Bu konuda, Hunter’a göre bankaların ödeme işlemleri hala “80’lerin ve 90’ların ortalarında”. Bir hata ya da uyumsuzluk sebebi ile yapılamayan ödemelerin %5 – %20’si ile bu acıyı hafifletmeye çalışıyoruz dedi.

FT, uzlaşma sisteminin 2019 yılının 3.çeyreğinde gerçekleşeceğini ve hem iç hem de uluslararası ödemelere izin verileceğini söyledi.

FT ayrıca, JPMorgan’ın bir test sanal alanı oluşturduğunu da belirtti, onun da 3’üncü çeyrek’te piyasaya sürüleceği söyleniyor. Fintech girişimlerinin IIN’i kullanmasına ve nihayetinde özelliklerine göre uygulamalar geliştirip oluşturmasına izin veriyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?