En Popüler Metaverse Coinleri Nelerdir? Metaverse Kripto Varlık İncelemesi


En Popüler Metaverse Coinleri Nelerdir? Metaverse Kripto Varlık İncelemesi

Son güncellenme : 31.10.2021 - 13:44

Kripto dünyasının 2021 yılının parlayan yıldızı şüphesiz NFT’ler ve merkeziyetsiz borsalar (DeFi) oldu. 2021 yılının sonlarına doğru yaklaşırken, piyasalarda Bitcoin (BTC) hamlesi beklenmeye devam ederken, hayatımıza yeni bir kavram daha eklendi. “Metaverse”. Peki ya metaverse nedir? Metaverse kripto teknolojisinde nasıl kullanılıyor gibi soruları merak ediyorsanız, sizi öncelikle Metaverse Nedir? Nereden Çıktı Bu Metaverse Furyası başlıklı yazımıza davet ediyoruz.

Facebook’un kripto varlıklarla ve şu an metaverse olarak adlandırılan “yeni nesil sosyal medya” ile ilgilendiğini biliyorduk. Ancak Facebook yakın zamanda yaptığı duyuru ile adını Meta olarak yeniden markalaştırdığını duyurdu. Yapılan bu duyurunun ardından hali hazırda büyük potansiyel taşıyan metaverse topluluğu büyük bir güç kazandı ve topluluğun oluşturduğu yerel metaverse tokenlar inanılmaz yükselişler yaşadı.

Metaverse dünyası kazandığı bu güç ve ivme sonrası birçok insan tarafından merak edilen bir konu haline geldi. KoinFinans olarak hazırladığımız bu rehberde, siz değerli okuyucularımız için metaverse coin’leri nelerdir sorusunun cevabına yer vermek istiyoruz.

Metaverse Nedir?

Bu rehberimizin konusu metaverse nedir sorusu olmasa da, basit ama kapsayıcı bir tanımlama ile metaverse kavramını tanımlamak oldukça iyi bir başlangıç olacaktır. Metaverse, Türkçe’ye “evren ötesi” olarak tercüme edilebilecek bir kavram olmasına karşın birçok kişi tarafından Sanal Gerçeklik (Virtual Reality – VR) teknolojisinin daha gelişmiş hali olarak yorumlanıyor. Metaverse topluluğu ise bu yoruma katılmıyor ve metaverse’ü internetin sonraki aşaması olarak adlandırıyor.

Fiziksel dünyada var olan her şeyin, bir sanal kopyasını bu evrene taşımak isteyen ve bunun er ya da geç olacağını düşünen metaverse topluluğu, bundan sonra bilgisayar başında, kendi fiziksel dünyamızda yer almak yerine; kurgusal bir gerçeklik olan metaverse’de yer almaya devam edeceğiz. İşte tam da bu noktada, metaverse topluluğu bu evrenin sınırlarının olmayacağını ve farklı geliştiricilerin, farklı dijital varlıklarla bu evrende yer alabileceğini düşünüyor.

Metaverse topluluğu tarafından geliştirilen bazı projelerde, bireyler kendilerini bu dijital dünyada temsil eden birtakım avatarlarla diğer bireyler ile etkileşime girebiliyor, oyun oynayabiliyor, konserlere katılabiliyor, kendi eşyalarını ve hatta sanat eserlerini sergileyebiliyorlar. İşte tam da bu noktada NFT teknoloji ile birleşen metaverse, bireylerin kendilerini bu dijital ortamda temsil etmelerine imkan tanıyor.

Metaverse Coin’leri Neden Değer Kazanmaya Başladı?

Bu rehberimizin başında da belirttiğim gibi Facebook’un metaverse merakının somut bir adıma kavuşması sonrası metaverse çılgınlığı bir üst seviyeye taşındı. NFT teknolojisi ile başlayan kıvılcım, Axie Infinity başta olmak üzere birçok blok zinciri oyunuyla bir sonraki aşamaya geçti ve şimdi Facebook’un Meta hamlesi ile alev aldı.

En Popüler Metaverse Coin’ler Hangileri?

Metaverse dünyası aslında halen gelişmeye devam eden bir sektör olmasına karşın bir süredir iyi bir piyasa değeri yakalayan tokenlara da sahip. Sanal gerçekliğe, NFT’lere ve sanal eşyalara (genelde NFT teknolojisiyle) hitap eden tüm kripto varlıklar aslında metaverse dünyasının bir parçası.

İşte Coingecko verilerine göre en değerli metaverse coinler.

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, blok zinciri tabanlı bir “oyna-kazan” modeliyle çalışan platformu temsil ediyor. Axie Infinity dünyasında yer alan oyuncular ise Axie Infinity evrenine sağladıkları katkı kadar ödül kazanıyorlar. Kazandıkları ödüller ise yerel token AXS ile kullanılabiliyor. 2018 yılından beri var olan Axie Infinity, Vietnam’da Sky Mavis isimli bir oyun firması tarafından geliştirildi.

Piyasa Değeri: 8.602.450+ dolar.
Dolaşım Arzı: 61.171.675
Toplam Arz:
270.000.000
İlk Fiyatı:
0.1 dolar
Bir Aylık Fiyatı Değişimi: %88.6

Decentraland (MANA)

MANA, ağına katılan kullanıcılara çeşitli içerikler sunma imkanı veren ve bunlardan kazanç elde etme olanağı sağlayan Ethereum tabanlı bir platformdur. MANA, Ariel Meilich ve Esteban Ordana tarafından kurulmuştur.

Piyasa Değeri: 4.546.999.309+ dolar.
Dolaşım Arzı: 1.327.372.145
Toplam Arz:
2.194.020.427
İlk Fiyatı:
0.007883 dolar
Bir Aylık Fiyatı Değişimi: %397.1

Enjin Coin (ENJ)

Enjin Coin, blokzincir altyapısı kullanarak oyun ürünleri oluşturmaya izin veren bir ekosistemin yer aldığı bir proje. Bu ekosistem içerisinde oyun yaratıcıları ve teknoloji şirketleri token satın alabilir, saklayabilir ve bundan gelir elde edebilir. ENJ de Ethereum altyapısı kullanan bir proje. Enjin Şirketi 2009 yılında kurulmuş olsa da ENJ projesi 2017 yılında gerçekleşti ve 2018’de piyasaya sürüldü.

Piyasa Değeri: 2.543.997.038+ dolar.
Dolaşım Arzı: 934.340.659
Toplam Arz:
1.000.000.000
İlk Fiyatı:
0.01562 dolar
Bir Aylık Fiyatı Değişimi: %107

The Sandbox (SAND)

The Sandbox ise oyunculların dizayn, paylaşım ve oyun içi varlıkları satabilme imkanı sunan merkeziyetsiz bir sanal dünyayı temsil ediyor. 2020 yılında piyasaya sürülen proje hala popülerliğini koruyor.

Piyasa Değeri: 1.654.914.255+ dolar.
Dolaşım Arzı: 892.246.119
Toplam Arz:
3.000.000.000
İlk Fiyatı:
0.0083 dolar
Bir Aylık Fiyatı Değişimi: %172.2

Wemix (WEMIX)

Coingecko tarafından sağlanan verileri eksik olan Wemix ise kullanıcılarına blok zinciri tabanlı oyun hizmetleri sunan bir oyun platformu. Wemix, kullanıcılarına dijital varlıklarını kullanmaları için bir cüzdan ve pazar yerleri sağlayan dApp’ler de içeriyor.

Piyasa Değeri: 742,046,307+ dolar.
Dolaşım Arzı: 123,233,682.38 
Toplam Arz:
1,018,187,200
İlk Fiyatı:
0.36 dolar
Bir Aylık Fiyatı Değişimi: %377.9

Diğer Popüler Metaverse Coinler

Elbette metaverse coinler bunlarla sınırlı değil. Metaverse topluluğunun kullandığı diğer coinler ise şu şekilde:

  • UFO Gaming (UFO) – Toplam Değeri: 783.659.375 dolar
  • Yiel Guild Games (YGG) – Toplam Değeri: 608.140.333 dolar
  • StarLink (STARL) – Toplam Değeri: 489.622.393 dolar
  • Wilder World (WILD) – Toplam Değeri: 295.409.269 dolar
  • RedFOX Labs (RFOX) – Toplam Değeri: 226.693.764 dolar
  • Somnium Space CUBEs (CUBE) – Toplam Değeri: 198.891.525 dolar
  • Decentral Games (DG) – Toplam Değeri: 185.345.148 dolar
  • Aavegotchi (GHST) – Toplam Değeri: 181.272.006 dolar
  • Boson Protocol (BOSON) – Toplam Değeri: 172.947.246

Not: Buradaki değerler yazı yayın zamanındaki değerlerdir.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Hasan Hüseyin Lif avatarı

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


En Popüler Metaverse Coinleri Nelerdir? Metaverse Kripto Varlık İncelemesi haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?