Dengeleri Bozacak Olan Endüstri: Uzay Madenciliği

Biz Kripto paraları konuşurken, dünyada ekonomiyi derinden sarsacak araştırmalar ve pratikler yapılıyor. Yaşadığımız gezegen olan Dünya’da, bir çok savaş ve kavga oluyor. Bu anlaşmazlıkların ana konusu ise kaynak yetersizliği. Dünyada kıt kaynaklarla, sonsuz insan isteklerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu denkleme de iktisat diyoruz. Bu denklem tarih ilerledikçe daha zor bir hal alıyor çünkü insan sayısı artarken, kaynaklar azalıyor. Bu nedenle kavgalar artıyor ve ekosistemimiz bozuluyor. Bu denklemi derinden sarsacak bir fikir çoktan faaliyete geçmeye başladı. Bu faaliyetin adı ise uzay madenciliği. Bugün biraz konumuz dışına çıkarak bu konuyu siz değerli okuyucularımız için ele alacağız.

Asteroitler

Küçük gezegen diye adlandırılan bu uzay nesneleri araştırmanın ana konusu. Dünyamızın etrafında geniş bir asteroit kuşağı var. Mars ile Jüpiter’in arasında. Bu asteroit kuşağı her yıl büyüyor ve kalınlaşıyor. Pek çok asteroidin de dünyaya çok yaklaştığını görüyoruz. Onlara “yakın dünya asteroitleri” diyoruz. Onların yörüngeleri de bizim güneş etrafındaki yörüngemize çok benziyor.

Bu asteroitler dünyamıza aydan daha yakın. Bu yuzden bunlara gidip gelmek aya gitmekten daha az maliyetli. Bu asteroitlerde altın, gümüş, platinyum, kobalt, demir gibi bir çok pahalı element, yüksek miktarda bulunuyor. Bu bilgiyi ise kayan yıldız sanılan meteoritlerden alıyoruz. Dünyamıza giren bu meteroitler uzay ajansları tarafından inceleniyor ve bu bilgileri veriyor.

Peki bu madenlere nasıl erişilecek. Bu konuda ki en büyük sorun mesafe yani harcanılan enerji. Aslında baktığımız zaman uzayda mesafe farklı bir boyut alıyor. Sanılanın aksine uzayda herşey birbirine çok uzak değil. Uzak olan dünyanın yörüngesinden çıkmak. Dünyanın yörüngesinden çıkıldığında yolun yarısı geçilmiş oluyor. Mesela Plüton’u ele alalım. Florida’dan dünyanın yörüngesine kadar kat edilen yolda kullandığımız enerjiyle, yörüngeden Plüton’a gitmek için kullandığımız enerji aynı. Bu yüzden elde edilecek madenlerin yanında, harcanılan enerji yok denilecek kadar az.

Peki, bu işleri kim yapacak.

Dünyada bu işleri yapmak için kurulan şirketler var. Bunlar dünyanın yeni Kristof Kolomb’ları. En önemli ikisi ise Planetary Resources ve Kepler Energy Space Engineering. Bu şirketlerin planları sınırların ötesinde. Şirketler, 3D yazıcı ve gönderecekleri bir robot ile, bir asteroitde üretim merkezi kurmayı hedefliyorlar. Planlarına göre sadece bir asteroitden elde edilecek demir ile dünyada 8 bin katlı bir bina yapılabiliyor.

Son olarak yeni açmış olduğumuz Twitter hesabından bahsetmek istiyoruz. Bu hesapta kripto paraları genel olarak konuşuyor, Bitcoin ve altcoinlerin analizini yapıyoruz. Blockchain ve geleceği de tartışacağımız bu hesabı takip etmenizde büyük yarar olabilir. Hesabımız: Coin Evreni (@CoinEvreni): https://twitter.com/CoinEvreni?s=08 linkteki bağlantı ile ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?