Mayıs 5, 2021

Covid-19 Salgını, İnsanların BTC ve Diğer Kripto Para Birimlerine Bakışını Nasıl Değiştirdi?

Mastercard tarafından yapılan son ankette, kripto sektöründe geçen yıl boyunca nelere şüpeyle bakıldığını gösteren rakamlar var. Bitcoin kurumlardan ilgi gördü ve enflasyona karşı bir korunma olarak yatırım yapılacak bir varlık olarak popülerlik kazandı. Bununla birlikte, sektörün tanık olduğu şey, değişim aracı olarak kullanım durumunun yavaş ama istikrarlı büyümesi oldu.

Ankete en az 18 ülkeden 15.000’den fazla kişi katıldı. Avustralya, Hindistan, Tayland, ABD, Kanada, Brezilya, Meksika, BAE, Mısır, Suudi Arabistan, Nijerya, Kenya ve Güney Afrika’dan ülke başına 1.000’den fazla katılımcı kaydedildi.

Sonuç? Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ankete katılanların %93’ü biyometri, dijital para birimleri ve QR kodları gibi yeni ödemeleri düşündüklerini belirtti.

Mastercard’ın Baş Ürün Sorumlusu Craig Vosburg, bu eğilimin arkasındaki nedeni ele aldı:

“Pandemik, tüketicilerin ihtiyaç duyduğu talep ettiği seçimi ve esnekliği sağlamak için, kısmen zorunluluktan farklı düşünmemizi sağladı. Yani dünya çapındaki perakendeciler, erişilmesi kolay ve her zaman açık olan bir dizi ödeme çözümü sunmalıdır. İleriye baktığımızda, ticaretin dokusunu şekillendirmek ve dijital ekonominin herkes için çalışmasını sağlamak için hem mağaza içi hem de çevrim içi tüm seçenekleri etkinleştirmeye devam etmeliyiz.”

Anketör, bugünün tüketicilerinin günlük satın alımlar için kripto varlıkları harcayabilmeye giderek daha fazla ilgi gösterdiği gerçeğine kesin olarak işaret etti. O halde, popüler alışveriş devlerinin popüler kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başlamasına şaşmamak gerek.

Şirket bununla birlikte: “Kripto para birimlerine – özellikle bitcoin gibi değişken dijital para birimlerine – tüketicinin ilgisi yüksek olsa da, tüketicinin seçimi, korunması ve bunların mevzuata uygunluğunun sağlanması için hala çalışma yapılması gerekmektedir.” yorumunda bulundu.

Anket ayrıca şunları da tespit etti:

  • Ankete katılanların %40’ı gelecek yıl kripto para birimi kullanmayı planladıklarını söyledi
  • Y kuşağı özellikle kripto para birimi tartışmalarına katılıyor ve yarısından fazlası (%67) kripto para birimini kullanmaya bir yıl öncesine göre daha açık olduklarını kabul ediyor.
  • Buna ek olarak, Y kuşağının %77’si kripto para birimi hakkında daha fazla şey öğrenmekle ilgilenirken, %75’i daha iyi anlarsa kripto para birimini kullanacaklarını kabul ediyor.

Popüler Kripto platformu Gemini de geçtiğimiz günlerde cinsiyet, yaş, gelir ve konum gibi özelliklerin kripto endüstrisi ile ilişkilerini ve anlayışlarını nasıl etkilediğine dair başka bir anket yayınladı. Bu anket, 18 ila 65 yaşları arasındaki 40.000 dolar veya daha fazla hane halkı gelirine sahip 3.000’den fazla ABD’li yetişkinden veri topladı.

Anket, ortalama bir ABD’li yetişkinin kripto para birimleri hakkındaki genel bilgisi hakkında fikir verdi. Bitcoin neredeyse kripto ile eşanlamlıydı, ancak çok azı diğer kripto paraları duymuştu. Büyük çoğunluk (% 95) Bitcoin’i duymuşken, üçte birinden biraz fazlası Ethereum’u duymuştu. Litecoin, XRP, BNB gibi altcoinler daha da az popülerdi.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?