Haziran 10, 2022

Coinbase’den Bu 16 Altcoin’e Destek!

Coinbase, saklama (custodial) hizmetleri desteğini bir düzineden fazla altcoin ile genişleterek endüstrideki varlığını önemli ölçüde genişletmeye devam ediyor.

ABD merkezli kripto para birimi borsası resmi Twitter hesabından yaptığı yeni bir duyuruda, Coinbase Custody soğuk depolama Tröst’ünün bir parçası olan ve 200’den fazla varlığın bulunduğu büyüyen kripto para birimi listesine 16 yeni varlık eklediğini söyledi.

Coinbase Custody nedir?

Coinbase Custody, yüksek miktarda parası olan kurumsal yatırımcılar için bir saklama hizmetidir. Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimleriyle ticaret yapmak isteyen kurumlar ve şirketler için finansal kontroller sağlamak üzere tasarlanmıştır. New York Eyaletinde lisanslanmış olan bu hizmet, müşterilere büyük miktarda kripto para depolamak için oldukça güvenli bir yol sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Coinbase Custody, özel anahtarların korunmasını, müşterilere kolay çevrim içi müşteri erişimiyle dengeleyerek müşterilerin kripto ağlarına hem güvenli hem de aktif olarak katılmalarını sağlar. Saklama hizmetleri, desteklenen kripto varlıklarının bir saklama hesabına yatırılması ve çekilmesinin yanı sıra staking hizmetlerini içerir.

coinbase custody

CPUcoin (CPU)

Coinbase’den destek alan kripto para birimleri listesinde ilk sırada, kendisini CPU/GPU çözümlerinin Airbnb’si olarak adlandıran ve merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) için bir bilgi işlem gücü sağlayıcısı olan CPUcoin (CPU) bulunuyor.

Carry Protocol (CRE)

CPUcoin’i takiben listede bir sonraki sırada, tüketicilerin trader’lar ve reklamcılarla etkileşim kurarken; verilerini hem korumalarına hem de bunlardan para kazanmalarına yardımcı olan bir ekosistem olan Carry Protocol’ün yerel token’ı olan CRE var.

Convex Finance (CVX)

Curve Finance (CRV) üzerine inşa edilmiş bir getiri optimizasyonu merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü olan Convex Finance (CVX) de Coinbase Custody varlık listesine eklenen kripto para birimleri arasında bulunuyor.

Project Galaxy (GAL)

Project Galaxy (GAL), kendisini dünyanın en büyük Web 3.0 kimlik bilgisi veri ağı olarak adlandıran bir platformdur. Web3 projelerinin ve geliştiricilerinin, seçilmiş kimlik bilgilerini kullanarak daha iyi ürünler ve topluluklar oluşturmak için dijital kimlik verilerinden ve NFT’lerden yararlanmasına yardımcı olur.

Çevrimiçi davranış verileri aracılığıyla insanların dijital kimlik bilgileri edinmelerini sağlayan projenin amacı, “daha iyi ürünler ve daha ilgili topluluklar oluşturmak için açık ve iş birliğine dayalı bir kimlik bilgisi veri ağı” oluşturmaktır.

Lumerin (LMR)

Coinbase Custody’ye katılan ERC-20 token’larından bir diğeri ise, açık bir pazar yeri ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla blok zinciri madenciliği hash gücünü merkezden uzaklaştırmak amacıyla Web3 interneti için verileri yönlendiren Lumerin‘dir (LMR).

Jupiter (JUP)

Listede 6. sırada ise, DApp geliştirme için Gravity, non-fungible token’ları (NFT’ler) basmak ve satmak için Leda pazar yerinin yanı sıra Jupiter cüzdanı da dahil olmak üzere çeşitli ürünler sunan Singapur merkezli bir proje olan Jupiter (JUP) bulunuyor.

Nest – Umee – XSGD

Coinbase Custody ayrıca DeFi için fiyat doğruluğunu sağlamaya odaklanmış olan merkezi olmayan oracle ağı Nest Protocol (NEST), kullanıcıların hem fon borç almalarını hem de borç vermelerini sağlayan bir DeFi platformu olan Umee (UMEE), taşıma katmanı gizliliğini sağlamak için meta verileri gizleyerek, Web3’ün Aşil topuğu olarak adlandırdığı bir sorunu çözmeye odaklanan bir platform olan HOPR ve kendisini şu anda 0,72 ABD dolarına eşit olan Singapur dolarına sabitlemeyi amaçlayan bir stablecoin olan XSGD‘ye de destek eklemiş durumda.

Wrapped Ampleforth  (WAMPL)

Ayrıca Coinbase Custody listesinde, fiyat-arz dengesi sağlamayı amaçlayan Ampleforth (AMPL) DeFi token’ının paketlenmiş versiyonu olan Wrapped Ampleforth (WAMPL) da yerini alıyor. KoinFinans tarafından da daha önce belirtildiği üzere bu altcoin geçtiğimiz günlerde Coinbase borsasında da listelenmişti.

Oasis Network  (ROSE)

Gizlilik ve ölçeklenebilirlik ekosistemi olan, kendisini gizli akıllı sözleşmeleri destekleyen ilk blok zinciri ağı olarak faturalandıran ve orta ölçekli bir Ethereum rakibi olan Oasis Network (ROSE) de Coinbase desteğini alan kripto para birimleri arasında yerini almış durumda.

Decentralized Social (DESO)

Platforma eklenen ERC-20 token’larından sonuncusu ise, kullanıcıları ve içerik oluşturucuları merkezi otoritelerden korumanın yanı sıra ölçeklenebilirlik sınırlamalarını çözerek sosyal medya uygulamalarının doğasını yeniden tanımlamayı amaçlayan bir katman-1 blok zinciri projesi olan Decentralized Social (DESO).

Highstreet (HIGH)

Sanal gayrimenkul ve orijinal, sınırlı sayıda üretilen ürünler içeren bir çevrimiçi mağaza sunan açık dünya metaverse oyunu Highstreet (HIGH), Coinbase’in desteğini alan bu 16 altcoin arasındaki tek metaverse kripto para birimi olarak yerini alıyor. Oyun, standart bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda VR aracılığıyla oynanabiliyor.

MANTRA DAO (OM)

Amacı “web 3.0 için topluluk tarafından yönetilen, şeffaf ve merkezi olmayan bir ekosistem oluşturmak için kalabalık bilgeliğinden yararlanmak” olan merkezi olmayan otonom organizasyon DeFi protokolü olan MANTRA DAO (OM) da Coinbase’in desteğini arkasına aldı.

Network DAO (ALK)

Coinbase Custody’ye eklenen son altcoin ise, “kurum düzeyinde likidite ağı” aracılığıyla merkezi finans ile DeFi arasındaki boşluğu kapatmaya çalışan bir platform olan Alkemi Network DAO (ALK) oldu.

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz

Kaynak : TheDailyHodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?