Ekim 26, 2018

Bitcoin Kurucusu Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi kimdir?

Satoshi Nakamoto, Bitcoin‘i icat eden bir kişi veya grup tarafından kullanılan takma addır. Satoshi orijinal protokolü ve bitcoine dayanan blockchain teknolojisini geliştirdi, Satoshi’nin gerçek kimliği bilinmemektedir.
Bu varlık Bitcoin ve bitcoin whitepaper’ın yaratıcısıydı. P2P vakıf hesabında 37 yaşında Japon bir yerli olduğunu kabul etti, ancak mükemmel İngilizce kullanımı ve Bitcoin yazılımının Japonca olarak etiketlenmemesi ya da çevrilmemesi akıllarda soru bıraktı.

İngiliz İngilizcesinin zaman zaman kod ve yorumlarda kullanılması, Satoshi’nin ortak servet kökenli olabileceği yönünde spekülasyonlara yol açmaktadır. Satoshi’nin gönderme süreleri 5 – 11:00 İngiliz saatleri arasında sessiz kaldığı için, Satoshi normal uyku düzenine sahip olsaydı GMT -5 bölgesine GMT -6 bölgesine yerleşirdi.

Satoshi Nakamoto olduğundan şüphelenilen insanlar

Son yıllarda Satoshi Nakamoto ya da Satoshi Nakamoto olmaktan şüphelenilen medyanın Satoshi olduğunu iddia ettiği insanlar olarak çok sayıda yüksek profilli vaka var. Bunların hepsi mahvoldu. Bir kişiyi kanıtlamanın bir yolu da, Satoshi’nin çıkardığı Bitcoin’lerin ilk bloklarından veya genesis blok adreslerinden gelen anahtarlarla bir mesaj imzalamaktır. Bunların hiçbiri bunu yapamaz (ya da yapabildiklerini reddetti) ve bazıları Satoshi olsa bile inkar etti.

Satoshi Nakamoto neden kimliğini gizledi?

Satoshi Nakamoto’nun kimliğini neden sakladığına dair birçok neden var. Ana nedeni Bitcoin’in yüksek profil doğasından kaynaklanmaktadır; o dikkat çekmek istemedi. Bir Bitcoin geliştiricisi olan Gavin Andersen, CIA’ya bitcoin hakkında bir konuşma yaptıktan sonra, Satoshi Bitcoin projesini uzun bir süre beklemeye aldı.
Bunun Satoshi ile ilgili spekülasyonları var, ama bu noktada spekülasyondan biraz fazlası var. Çok fazla hikâyesini sert bilim ile destekleyen tanınmış bir manevi komplo teorisyeni, Bitcoin’in uluslararası bir ittifak tarafından, kabilenin teşebbüs etmesi durumunda kullanılabilecek bir para birimine sahip olması için yaratıldığını duyduğunu belirtti.
Bu gibi bir şey geliştirmenin potansiyel riski ve kamusal bir şöhret olma riski nedeniyle, özellikle de kendi kendini korumak için kimliğini gizlemeyi seçmiştir, özellikle de Bitcoinin medyada suçluların parası olarak adlandırılması onu buna itmiştir ve gerçekten de bitcoin birçok yerde meşru şekilde kullanılabiliyor.

Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu öğrenir miyiz?

Spekülasyon var, ama şu anda sadece spekülasyon. Bitcoin topluluğunun üyeleri Satoshi’nin bilinen sikkeleri veya Genesis bloğundan gelen özel anahtarlarla bir mesaj imzalamadıkça Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden herkese inanmayı reddettiler. Satoshi Nakamoto’nun ortadan kalkması nedeniyle, bazıları 1 milyon kriptoparadan daha fazla kriptoparanın sözde bir “güvenlik” riski olduğu için devre dışı bırakılması gerektiğini söylemişlerdir. Bu topluluk tarafından tepkiyle karşılandı ve Bitcoin geliştiricileri bunu uygulamadı. Yapmış olsalar bile, elde etmek için ağ konsensüsünü gerektirir.

Satoshi’nin projeden ayrılmasından memnun olan bazıları vardı, çoğu onu potansiyel bir idol olarak görüyordu. Aniden kaybolması nedeniyle birçok insan onun kim olduğunu merak ediyor ve insanlar bugün hala onu bulmaya çalışıyor. Eğer kimliğini düzgün bir şekilde sakladıysa,ileriye yönelik onun kim olduğunu açıklayacak mesajlar yayınlamadığı sürece bu çok zor bir iştir.
Blockchain analizi, Satoshinin sikkelerinin neredeyse hiçbirinin harcanmamış olduğunu ve birkaç yıl boyunca el değmemiş kaldığını göstermektedir.

Kaynak: Bitconnect

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?