Şubat 25, 2022

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) %10 Yükseldi, Short Pozisyonlarda Devasa Tasfiye Görüldü!

Perşembe günü yaşanan sert düşüşler sonrası piyasalar toparlanmayı başardı, buna karşın short pozisyon açan yatırımcılar yalnızca son 12 saatte 143 milyon dolara varan tasfiyelerle karşılaştı.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere diğer büyük kripto paralar 24 saat içerisinde %10’a yakın değer kazandı ve Çarşamba gününün kapanış seviyelerine yeniden ulaştı. Bitcoin ise Perşembe gününün en düşük seviyesi olan 34.725 dolardan 38.400 dolara kadar yükselmeyi başardı.

Perşembe günü ABD’de sabah saatlerinde başlayan toparlanma, son 12 saat içinde kripto vadeli işlemlerdeki tasfiyeler nedeniyle 184 milyon doların üzerinde zarara neden oldu. Coinglass’tan elde edilen verilere göre, tüccarların yaklaşık %73’ü piyasada “short” veya yükselişe karşı bahis oynuyordu.

Diğer kripto vadeli işlem borsaları arasında en iyisi olan kripto borsası OKX’te 52 milyon doların üzerinde short tasfiye edildi ve 23 milyon doları yalnızca Bitcoin ile gerçekleşen vadeli işlemlerden kaynaklanıyor. Ardından, tasfiye edilen açıklardan 25 milyon dolarlık zararla Binance, 16 milyon dolarlık zararla da FTX ile takip etti.

Genel olarak, son 12 saat içinde, 89 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemler tasfiye edilirken, 53 milyon dolar Ethereum (ETH) vadeli işlemler ve Terra (LUNA) vadeli işlemlerinde 5.86 milyon dolar tasfiye edildi.

Kayıplar, 24 saatlik toplam 405 milyon dolarlık tasfiyeye katkıda bulundu. Bazı 83.000 bireysel ticaret hesabı zarara uğradı ve en büyük tasfiye emri Bitmex’te 7.95 milyon doları aşan bir bitcoin vadeli işlem ticaretinde gerçekleşti.

Küresel piyasalarda yaşanan toparlanma hareketlerini kripto para piyasalarındaki toparlanmalar izledi. Asya’daki şirketleri izleyen MSCI Asya-Pasifik Endeksi, Perşembe günü yüzde 3,1 düştükten sonra Cuma günü neredeyse yüzde 1 yükseldi. Benchmark hisse senedi endeksleri Avrupa genelinde yükseldi ve Stoxx Europe 600 endeksi %1’den fazla değer kazandı. ABD’de S&P 500 Endeksi, ülkenin Rusya’ya karşı yaptırımları sıkılaştırmasıyla Perşembe günü %1,5 yükselişle kapandı.

Bazı analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan talebin, likit araçlar olarak görüldüğü için önümüzdeki günlerde artabileceğini söylüyor.

FxPro’da kıdemli bir finansal analist olan Alex Kuptsikevich, CoinDesk’e gönderdiği bir e-postada, “Şu anda, piyasalar likit enstrümanlar için en yüksek talebe sahip ve bu da Bitcoin’i altcoinlerden biraz daha az riskli hale getiriyor” dedi. “Mali durumdaki daha fazla bozulmanın, Ukrayna, Rusya ve bazı yakın ülkelerden yatırımcılar için bir sermaye tasarrufu aracı olarak ilk kripto para birimine fayda sağlaması muhtemeldir.”

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : FXStreet


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?

Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.