Kasım 30, 2018

Asus Yeni Anlaşmasıyla Ekran Kartlarından Kolayca Kripto Para Madenciliği Yaptıracak

TechRadar’ın 30 Kasım Haberine göre, Tayvan kuruluşlu olan Asus, kendi kullanıcılarının grafik kartları üzerinden kripto para madenciliği yapmalarına olanak sağlayacak GPU madencilik şirketi olan Quantumcloud ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Asusun anlaşmasına göre, grafik kartı kullanan kullanıcıların, Qunatumcloud yazılımı aracılığıyla kripto para madenciliği yapabilicek ve PayPal veya Çin Merkezli Uygulama Olan WeChat kullanarak kazançlarını çekebilicekler.

Bu ortaklık sayesinde, kullanıcıların Bitcoin (BTC) gibi kripto para madenciliği yaparken grafik kartlarını yorulmayacağını sadece boşta kalan GPU’lardan kazım işlemi yapılacağını duyurdu. Böylece kullanıcılar oyunlarını oynarken de madencilik yapabilecekler.

Asus kasım ayının başlarında, California merkezli olan AMD ve diğer büyük teknoloji şirketleriyle sekiz adet yeni kripto para madenciliğine uygun ekran kartı üretmek için bir araya geldi. Diğer teknoloji şirketlerinin’de Sapphire, Asrock ve MSI da bu konuyla yakından ilgilendikleri belirtildi.

Bitcoinin yüksek seviyelerde olduğu (Yaklaşık 14.000-20.000$ dolar seviyelerinde) zamanlar madencilikte kullanılmak üzere ekran kartı satışları patlamıştı. Fakat Bitcoin düşüşe geçmesiyle ekran kartı satışlarında duraklama yaşandı, şimdi ise kripto para madenciliği için özel ekran kartları üretilmesi ve kripto paralara olan ilginin tekrardan artması satışları eskisinden daha çok ileride artıracağını hedeflemekteler.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?