Mart 16, 2021

Araştırma: Hangi Ülkelerde Kripto Para İlgisi Daha Fazla?

Kripto para birimleri son yıllarda Bitcoin ve diğer öne çıkan dijital paraların ortaya çıkmasından bu yana, tüm dünyada ivme kazanıyor. İlginin artış gösterdiğinin en büyük kanıtı ise Google arama verilerinde ortaya çıkıyor. Google arama verilerine göre, kripto para birimi arması yapan kişi sayısı yalnızca geçen yıl %203 arttı.

Invezz haber kaynağı tarafından yapılan bir araştırma ise, hangi ülkelerin kripto para birimiyle daha çok ilgilendiğini ve satın almak istediğini ortaya koydu. Söz konusu araştırmada dünyanın 115 farklı ülkesinde ne sıklıkta Google’da “kripto para” aramalarının yapıldığı incelendi. Araştırmanın ülke bazında sonuçlarını aşağıda görebilirsiniz.

Verilerden anlaşılacağı üzere her ay “kripto para” terimi için ortalama 213.000 arama yapan ABD, listenin başında yer alıyor. En çok ilgi gösteren ülke olarak ortaya çıkan ABD esasında, yılda 2.556.000 Google aramasıyla diğer tüm ülkelerden en az üç kat daha fazla arama yapıyor.

Her ay ortalama 67.000 arama yaparak Hindistan, en çok ilgi gösteren ikinci ülke olarak karşımıza çıkıyor. Hindistan yetkililerinin kripto para birimlerine dair bir yasak getirmeyi planladığı haberleri de bir süredir gündemde. Düzenleyiciler her ne kadar sektörün karşısında durmaya çalışıyor olsa da, görüldüğü gibi ülkede göz ardı edilmeyecek ölçüde bir ilgi var. Bununla birlikte listede Hindistan’ı sırasıyla Birleşik Krallık, Endonezya ve Kanada takip ediyor.

Türkiye ise listenin 19. sırasında yer alıyor. Aylık 5.500 aramayla ABD’nin önemli ölçüde gerisinde kalmış olsa da, kayda değer bir ilginin olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?