Nisan 30, 2022

Bitcoin Mi Altın Mı? Meksikalı Milyarder Tercihini Açıkladı!

Meksikalı milyarder ve Bitcoin (BTC) boğası Ricardo Salinas, amiral gemisi kriptonun altından daha iyi bir değer deposu olduğunu düşünüyor. Peki ünlü milyarderin bu düşüncesinin arkasındaki neden ne? Detaylar haberimizde.

Varlık portföyünün %60’ı “Bitcoin ve Bitcoin hisse senetlerinden” oluşan Salinas, yeni bir röportajda altının manipülasyona oldukça yatkın olduğunu söyledi.

“Olay şu – Altını manipüle etmek çok kolay. Bir düşünün, Londra’da altın fiyatı sabitlendi… Geçen ay nikel sebebiyle Londra Metal Borsası’na ne olduğuna bakın. Demek istediğim, her şey baştan sona bir sahtekarlık.” 

Bilmeyenler için Londra Metal Borsası’nda nikel fiyatları 8 Mart’taki işlemlerde birkaç saat içinde yüzde 50’nin üzerinde artarak ton başına 100 bin dolar seviyesini aşmıştı. Bu sebeple, borsada işlemler durduruldu. Salinas bu gelişmeye atıf yapıyor.

Öte yandan Grupo Elektra holdinginin başkanı olarak görev yapan Meksikalı milyardere göre, Bitcoin’in (BTC) fiyatı altın kadar kolay manipüle edilemez.

“Bitcoin’in altın sorunları yok. Yanında taşımak zorunda değilsin. Etrafta saklamanıza gerek yok. Ve en önemlisi, fiyatı manipüle etmek çok zor. Çünkü dünyanın her yerinde 24 saat ticaret yapabileceğiniz pek çok yer var. Altın gibi değil, değil mi?” 

12.3 milyar dolar değerinde serveti olduğu tahmin edilen Salinas, ailesinin nesiller boyu servetlerini altın olarak sakladığını ancak Bitcoin’i keşfettiğinde her şeyin değiştiğini söyledi.

“Ailemde ya da babamda ve büyükbabamda her zaman gold bug (altının en önemli yatırım aracı olduğuna inanan kimse) olduk. Ve fiat paranın çözümünün altın olduğunu düşündük. Ve biz her zaman bunun üzerine bahse girdik. Yardımcı da oldu. Bazı anlarda çok yardımcı oldu…

Altının tüm bu sorunları var ve Bitcoin’i öğrendiğimde, şimdi bu her şeyi değiştirdi çünkü Bitcoin’in altın sorunları yok.” 

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : daily hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?