Aralık 24, 2021

ABD’den Gelen Olumsuz Haberler Bitcoin’i Durduramadı – Fiyat Yükselişte!

Noel zamanı yaklaştıkça, kripto para dünyasında yatırımları olan insanlar arasındaki heyecan da artıyor. Noel tatilinden hemen önce yatırımcı hissiyatının, finansal piyasalarda ‘olumluya’ dönmesiyle birlikte Bitcoin (BTC) fiyatı iki hafta içinde ilk kez 50.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı.

Basın zamanı itibariyle; Bitcoin, 966 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile %5.22 artışla, 51.031 dolar fiyat etiketinden işlem görüyor. Kasım ayında 69.000 dolarlık rekor bir seviyeye ulaştıktan sonra Bitcoin, %30’dan fazlasını düzelterek sürekli yana doğru hareket etmeye devam etmişti.

Enflasyonun yeni zirvelere ulaşması ve Fed’in daha sıkı para politikaları açıklamasıyla birlikte para; kripto ve hisse senetleri gibi değişken varlık sınıflarından, diğer güvenli liman araçlarına geçiyor. Pek çok kişi Bitcoin’i hisse senetleri için bir riskten korunma aracı olarak görse de, şimdiye kadar pek de öyle olmadı! Baird’de bir yatırım stratejisi analisti olan Ross Mayfield, Bloomberg’e şunları söyledi:

“Bitcoin’i yüksek beta riskli bir varlık olarak görüyorum. Risk iştahı arttığında, büyük olur. Ve risk iştahı düştüğünde, büyük ölçüde düşebilir. Mükemmel bir şekilde ilişkili değil, bu kesinlikle bir okuma için çok basit, ancak kesinlikle bir oynaklık koruması değil.”

SEC, İki Bitcoin Spot ETF’sini Reddetti

Bugünkü fiyat artışı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC) iki Bitcoin spot ETF’sini reddetmesine rağmen gerçekleşti. SEC, Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’lerine aşinalık gösterirken, fiziksel destekli Bitcoin ETF’nin onayına güçlü bir itiraz gösterdi.

ABD’de SEC; Valkyrie Investments ve Kryptoins’in iki Bitcoin spot ETF teklifini, düzenleyicinin manipülatif uygulamaları ve dolandırıcılığı önleme şartını yerine getirmediklerini belirterek reddetti.

Spot Bitcoin ETF‘leri, yatırım ürünlerinin “kutsal kâsesi” olmaya devam ediyor ve bunun Bitcoin’e büyük likidite getirmesi muhtemel. Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas, yaşanan son reddetmeyi “Scrooge-jection” olarak adlandırıyor. Devamında şunları ekledi:

“SEC’in gerekenden daha hızlı onaylamaması gerçeği, gelecekler konusunda bizi iyimser kılıyordu ancak şu an 2022 onayından da emin değiliz.”

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Coingape
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?