Kasım 30, 2021

ABD Hazine Bakanından Dikkat Çeken Stablecoin Açıklaması

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, stablecoin’lerin daha fazla verimliliğe yol açabileceğini ve daha kolay ödemelere katkıda bulunabileceğini, ancak uygun düzenleme gerektirdiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın ABD Senatosu için bugün bir sunum yaptı.

Yellen sunum sırasında gelen bir soruya karşılık olarak stablecoin’ler için “Düzenlenirse, basit ödemelerde bazı kolaylıklar sağlayabilirler.” ifadelerini kullandı. Bunun yanında önemli bir uyarıda da bulundu:

“Ödeme sistemlerine yönelik riskler ve ekonomik gücün yoğunlaşmasına ilişkin riskler de dahil olmak üzere, bunlarla ilişkili önemli riskler var” 

Fed başkanı Powell ise tartışma sırasında, enflasyonist baskıların yüksek kalmaya devam ettiğini söyledi.

Federal Rezerv Başkanı, yeni bir COVID-19 varyantının ortaya çıkmasının ekonomiyi ve işe alımları yavaşlatabileceğini ve aynı zamanda enflasyonla ilgili belirsizliği artırabileceğini söyledi. Powell ayrıca, “Enflasyonla ilgili ‘geçici’ kelimesini kaldırmanın zamanı geldi” dedi.

Kaynak : Coindesk
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?