Binance Rehberi: Binance Nedir, Nasıl Kullanılır? Binance Borsası Güvenli mi?

Kripto paraların popülerliği her geçen gün artmaya devam ederken, kripto paralara yatırım yapmak isteyen insanların sayısı da hızlı bir şekilde artıyor. Tam da bu noktada kripto para meraklılarının aklında birtakım sorular oluşuyor. Örneğin “kripto para nasıl alınır? Kripto para satın almak için en iyi borsalar neresidir? Komisyonu düşük kripto para borsaları neresidir?” Bu rehberimizde de siz okuyucularımız için Binance nedir, nasıl kullanılır? Binance borsası güvenilir midir? soruları başta olmak üzere merak edebileceğiniz birçok sorunun cevabını vermeye çalıştık.

Kripto para yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar genelde dünyanın ve ülkenin en popüler kripto para borsalarından başlayarak yatırım yaparlar ve sistemin işleyişini öğrendikçe yeni varlıkları daha hızlı keşfetmek için farklı borsalara ve merkeziyetsiz borsalara yönelirler.

Dünyada kripto para borsası deyince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Binance, ülkemizde de faaliyet gösteren dünyanın en büyük borsalarından birisidir. Bu noktada size daha iyi bir haberimiz var, Binance, Türkiye’de Binance TR markası altında Türk lirası ile kripto para yatırımı yapmaya izin veren ve görece kullanımı daha basit bir borsaya daha sahip durumda. Üstelik bu borsaya Ziraat Bankası ve Vakıfbank gibi bankalardan 7/24 yatırım yapmak mümkün, buna ek olarak 2021 yılının sonuna kadar Türk lirası ile yapılacak tüm çekimler tamamen komisyonsuz bir şekilde gerçekleşiyor.

Binance Nedir? Binance Ne Zaman Kuruldu ve Sahibi Kim?

Binance, popülerliği dünyaya yayılmış, oldukça yüksek ticaret hacmine sahip, kripto para varlıklarının alınıp/satılabildiği bir kripto para ticaret platformu. 2017 yılında Changpeng Zhao ve Yi He adlı iki geliştirici tarafından kurulan ve şu an merkezi Malta olan (merkezi yakında değişebilir) platform, 2018 Ocak ayından itibaren en büyük işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası oldu.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Binance, kullanıcılarının hem basit hem de gelişmiş borsa sistemini kullanmasına izin veren oldukça gelişmiş bir platform olarak ön plana çıkıyor. Platform, bünyesinde hem popüler altcoinleri hem de piyasaya yeni sürülecek altcoinleri barındıran ve hatta onlara destek veren ve yatırımcılarının da destek vererek kripto para kazanmasına izin veren bir borsa olarak ön plana çıkıyor.

Binance’in kullandığı ‘pro’ görünümü, bir yandan yatırım yaparken bir yandan da analiz yapmalarına ve grafikleri izlemelerine izin veren bir yapıya sahipken. ‘Lite’ olarak adlandırılan basit görünümü, yalnızca belirli bir para birimi ile satın almak isteyen yatırımcılar için tasarlanmıştır.

Binance’e Nasıl Kayıt Olunur?

Binance’e kayıt olmak için birden fazla seçeneğiniz var, öncelikle en geleneksel ve en çok kullanılan yöntem Binance ana sayfası üzerinden ‘e-posta ile kayıt olma’ seçeneği.

Binance kayıt işlemi

Binance anasayfasına girdikten sonra sağ üst kısımda “Kayıt Ol” düğmesine bastıktan sonra karşınıza üstteki gibi bir sayfa gelecektir (kullandığınız cihaza ve tarayıcıya bağlı olarak bölgenizi sorabilir ancak Türkiye otomatik seçili olacaktır).

E-Posta veya telefon numaranız ile üye olduktan sonra kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Üstteki linke tıkladığınızda otomatik olarak referans kimliği doldurulur ve size özel olarak bir komisyon indirimi tanımlanır. Kayıt işleminin ardından çift faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) aktif hale getirmeniz güvenliğiniz oldukça önemlidir.

Binance Nasıl Kullanılır?

Binance borsasına üye olduktan sonra popüler kripto paraları ve popüler altcoinleri satın alabilirsiniz. Ana sayfada karşınıza aşağıdaki gibi bir alan gelebilir ve burada yer alan “Hemen Al” butonuna basarak ilk yatırım için ilgili sayfaya yönlendirilebilirsiniz.

Binance kripto para satın alma

Hemen al butonuna bastıktan sonra site sizi aşağıdaki gibi bir sayfaya yönlendirecektir.

Binance alım-satım menüsü

Buradan dilediğiniz döviz ile (Türk lirası otomatik seçili) dilediğiniz kripto varlığı satın alma emiri verebilirsiniz. İsterseniz TL karşılığı gelen kripto parayı, dilerseniz de kripto parayı doğrudan girerek satın almanız mümkün.

Binance kart ile satın alım

“Devam” butonuna bastığınızda yukarıdaki gibi bir seçenek ekranı gelecek, bu görüntü bir test hesabından alındığı için sizde limitler daha farklı olabilir. Dilerseniz kredi kartı ile satın alabilir veya hesabınıza bakiye ekleme kısmına tıklayarak öncelikle bakiye ekleyebilirsiniz.

Binance nakit alım

Örneğin nakit yüklemek isterseniz doğrudan banka transferi yapabilir veya Ziraat Bankası/Vakıfbank aracılığıyla 7/24 yatırım yapabilirsiniz. İlgili yönergeleri birazdan sizinle daha detaylı paylaşacağız.

Binance Türk Lirası ile Yatırım Yapma

Az önce anlattığımız yöntem işe yaramazsa veya sizin için karmaşık gelirse bu işin daha kolay yöntemini aslında Binance TR ile yapabilirsiniz.

BinanceTr üyelik işlemi

Hali hazırda Binance borsası da ‘itibari para’ yatırmayı seçtiğinizde sizi Binance TR sayfasına yönlendirecektir. Görselde de görüldüğü gibi bu yolla Türk lirası yatırmak oldukça kolay. Orada satın aldığınız varlıkları veya TL’yi Binance’e transfer etmek tamamen ücretsiz ve çok hızlı.

Binance Komisyon Oranları Nedir?

Öncelikle sizlere belirtmemiz gerekir ki Binance’in komisyon oranları dönem dönem güncellenebilir. Bu nedenle sitenin en altında yer alan komisyonlar sekmesine tıklayarak, güncel komisyon oranlarını öğrenmenizi tavsiye ederiz. 27 Kasım 2021 tarihi itibariyle aşağıdaki komisyon oranları geçerlidir.

Binance’in komisyon oranları 30 günlük kümülatif işlem hacmi ve 24 saatlik ortalama bakiyeler ile her gün otomatik olarak hesaplanır ve komisyon oranları VIP seviyelerine bağlı olarak güncellenir.

Binance komisyon oranları

Piyasa Yapıcı: İşlem tahtasında bir teklif oluşturan emir tipi.

Piyasa Alıcı: İşlem tahtasında yer alan bir teklifi kabul eden emir tipi.

Binance komisyon seviyesi

Örneğin üstteki görsel BNB indirimi aktif bir VIP 0 hesaptaki komisyon oranlarını görüyorsunuz. Binance’e bu linki kullanarak üye olursanız tarafınıza ek bir indirim daha tanımlanacak ve gerçekten oldukça düşük oranlarla işlem yapabileceksiniz.

Binance komisyon oranı

Eğer BNB indirimi kullanmazsanız oranlar bu şekilde görünecektir.

Binance’in Avantajları Nedir?

Binance borsasının en büyük avantajı dünyada kabul görmüş ve en fazla işlem hacmine sahip borsalardan biri olmasıdır. Günlük olarak alım satım yapmayı planlıyorsanız ve daha az ücret ödemek istiyorsanız BNB indirimi kullanabilir ve bir komisyon indirim linkiyle üye olabilirsiniz. Böylece piyasa şartlarında gerçekten de az komisyon ödemiş olacaksınız (hesabınızda bir miktar BNB bulundurmanız gerekebilir, koşulları inceleyiniz).

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?