Kasım 15, 2021

Bloomberg Terminal, Bitcoin ve Ethereum’un Ardından Bu Altcoin İçin Endeks Ekledi!

Solana, Bitcoin ve Ethereum‘un izinden giderek Bloomberg terminal tarafından izlenen üçüncü kripto para birimi oldu.

Galaxy Digital şirketinin Avrupa sorumlusu Tim Grant, “Bloomberg Galaxy Solana Endeksi” başlıklı fiyat takipçisinin Pazartesi günü terminalde “Solana için ilk kurumsal sınıf fiyatlandırma kaynağı” olarak yayına girdiğini yazdı. Bloomberg verdiği bu destekle, kripto veri ürünlerine Solana ile yeni bir endeks daha ekledi. Böylece SOL, Bloomberg-Galaxy tarafından geliştirilen bağımsız bir endekse sahip üçüncü kripto oldu.

CoinMarketCap verilerine göre Solana, piyasa değeri açısından Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin’in ardından dördüncü en büyük kripto para birimidir. Söz konusu gelişme, Solana’nın şu ana kadar yaklaşık %1300 kazandığı destansı bir yılın ortasında geldi ve bu kazanımların çoğu yalnızca son birkaç ayda gerçekleşti.

Bloomberg terminal, hisse senedi fiyatları, değerler ve diğer finansal bilgiler hakkında gerçek zamanlı finansal veriler sağlayan bir bilgi hizmetine bağlı, yüksek güçlü bir kişisel bilgisayar sistemidir. Bloomberg terminali bilgiye ulaşım aracı olarak nitelendirmek yanlış olmaz.

Solana, akıllı sözleşmeler için bir gün Ethereum’u  geçebileceğine inananlar arasında popüler bir coin haline geldi. Kripto para birimi, kitlesel benimsenme potansiyeli nedeniyle sık sık “ethereum katili” olarak lanse edildi. Örneğin, kripto borsası FTX’in başkanı Sam Bankman-Fried, Solana’nın Ethereum’dan daha az ücretle saniyede daha fazla işlem gerçekleştirebildiği için kitlesel benimsenme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Bunun yanında Kasım ayın başlarında, Solana ağı üzerine kurulu bir NFT pazarı olan Blockasset.co’nun ürün başkanı, Solana kullanan merkezi olmayan finans uygulamalarının ve non-fungible token’larının (NFT) sayısının “artırılmış talebin nihai kaynağı” olduğunu söyledi.

Play-to-earn oyunların da solana ilgisi için bir kaynak oluşturduğu söylenebilir.

Kaynak : Markets Insider
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?