Aralık 13, 2020

2021 Yılında Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Para Hangisi?

2020 yılı, küresel ekonomi ve geleneksel finansal sistem için en zorlu yıllardan biriydi. Büyük bir küresel salgın, karantinalar ve küresel bir durgunluk korkusuyla, giderek daha fazla kurumsal yatırımcı, geleneksel finansal varlıklara olası bir alternatif olarak veya büyük ekonomik tehditlere karşı bir korunma aracı olarak kripto para birimlerine yaklaştı. 2020 yılını bitirmeye sayılı günler kalmışken, her yıl sonunda olduğu gibi, hangi altcoin’in önümüzdeki yıl en yüksek karı elde edeceğiyle ilgili “geleneksel” spekülasyon yeniden başladı.

Cane Island Alternative Advisors’ta deneyimli bir trader ve Küresel Makro Yöneticisi olan Timothy Peterson’da Twitter’da “2021’de aşağıdakilerden hangisinin en iyi performansı göstereceğini düşünüyorsunuz?” sorusuyla bir anket yayınladı. Ankete 2.667 oy kullanıldı. Ankete göre sırasıyla: Chainlink, Bitcoin, Ethereum, Ripple 2021 için en iyi yatırımlar olarak görülüyor. Biz de anket birkaç hafta önce yayınlamış olsa da verilen oyları baz alarak potansiyel olarak en iyi yatırımlar olarak görülen kripto paraları değerlendireceğiz.

Chainlink (LINK)

Ankette en iyi yatırım olarak görülen Chainlink, yaz aylarında DeFi patlaması sırasında büyük bir artış yaşadı ve LINK fiyatı Temmuz başında 5 doların altından Ağustos ortasında 19.10 doların üzerine çıktı. DeFi alanı 2021’de tekrar hız kazandığında ve yüksek ücretler sorunu 2. katman çözümleriyle ortadan kalktığında, LINK benzer bir artışı deneyimleyebilir ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabilir.

Merkezi olmayan borsaların gittikçe daha popüler hale gelmesiyle, fiyat akışları hakkında güvenilir ve korumalı bilgi sağlayan oracle’lara olan ihtiyacı artırıyor. Chainlink’in rakipleri olduğu ancak bu sektörde açık bir pazar lideri olarak kendini kanıtladığı için bu durum da LINK’in fiyat rallisi için belirleyici bir faktör olabilir.

Bitcoin (BTC)

Yeni kripto para birimleri gelir ve gider, ancak şu bir gerçek ki Bitcoin’in asla modası geçmez. Kasım 2020’nin sonunda, Bitcoin herkesi şaşırttı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.857 dolar’a ulaştı ve bugüne kadar ki kazancını yüzde 177’ye çıkardı. Ralli 2021’de devam edecek mi? Analistler, önümüzdeki 12 ay ve sonrasında Bitcoin’in geleceği hakkında oybirliğiyle olumlu görüşler paylaşıyor ve BTC için inanılmaz (100.000 dolar, 170.000 dolar ve hatta 318.000 dolar) fiyat hedefleri öngörüyorlar.

2021’deki başlıca Bitcoin fiyat etmenleri arasında, artan kurumsal talebi, yükselen enflasyonu ve çağdaş para politikasına ilişkin giderek artan olumsuz algıyı gösterebiliriz. Tüm bunlar, bireysel yatırımcıları ve kurumları, sermayelerinin değerini korumak için alternatif seçenekler aramaya zorlayabilir. Bitcoin liderliğindeki kripto para birimleri mükemmel bir çözüm gibi görünüyor.

Ethereum (ETH)

ETH yıla 125 dolar civarında başladı ve 12 aylık bir süre içinde yüzde 380’lik bir artış olan 600 dolar’a kadar yükseldi. Ethereum neden yatırım yapılacak en iyi kripto olarak kabul ediliyor? Ethereum açık kaynaklı blockchain ağı, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) için her zaman tercih edilen bir ağ görevi görmüştür. Platform, yerel kripto para birimi Ethereum’a (ETH) ek olarak, Merkezi Olmayan Finans sektöründe aktif olan Uniswap (UNI), Maker (MKR) ve Aave (AAVE) gibi diğer kripto platformlarını da destekliyor. DeFi da, hızla büyüyen kripto trendlerinden biri olarak kabul ediliyor. Kripto dünyasının en hızlı büyüyen sektörü olarak 2020’de DeFi yeni zirvelere ulaştı. Piyasa katılımcılarının ve DeFi’ye sermaye akışının patlayıcı akışı, Ethereum’un toplam işlem hacminin yüzde 96’sını elinde tutan sektöre hakim olduğu için lider altcoin olarak güçlü konumuna katkıda bulundu.

Ripple (XRP)

Pek çok yükseliş haberine rağmen, Bitcoin muazzam bir ralli gerçekleştirirken XRP fiyatı 2020’de uzun bir süre ayı piyasasında sıkışıp kaldı. Ancak XRP, 21 Kasım’da 0.30 ila 0.34 dolar aralığını aştığında, fiyat birkaç yıldır süren düşüş eğilimini kırabildi. Daha sonra, XRP’yi geçici bir süreliğine 0.72 dolara taşıyan büyük bir kırılma oldu. Çok sayıda teknik analist, XRP’nin yakın bir zamanda 1.00 dolar seviyesini kırabileceğine inanıyor.

XRP fiyatı ile ilgili spekülasyonlara ek olarak, Ripple ve çabaları hakkındaki haberler XRP’nin artan fiyatının ana nedeni olabilir. CEO Brad Garlinghouse’un geçtiğimiz günlerde belirttiği gibi, ABD’de XRP’nin benimsenmesinin önündeki en büyük engel, yasal düzenlemelerin net olmaması. “Menkul kıymetler sorunu” çözüldüğünde, XRP güçlü bir benimseme dalgası yaşayabilir. Garlinghouse’a göre Ripple, Amerika Birleşik Devletleri’nde şirketin ürünlerini kullanmadan önce yasal düzenlemelere ilişkin netliğe ihtiyaç duyan yaklaşık 150 potansiyel müşteriye sahip.

Son olarak kripto para birimlerinin ve kripto ödemelerinin yaygın bir şekilde benimsenmesi an meselesi olduğundan, 2021 tüm kripto pazarı için harika bir yıl olacak diyebiliriz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?